Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 10. 2015,
2.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Damir Skomina Dinamo Kijev Chelsea

Sreda, 21. 10. 2015, 2.27

8 let

Mourinho napadel slovenskega sodnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Chelseaja Jose Mourinho je bil po remiju v Kijevu (0:0) prepričan, da so sodniki oškodovali angleškega prvaka. Glavnega delivca pravice Damirja Skomino je označil za slabega in naivnega.

Portugalec Jose Mourinho v zadnjem času, ko Chelseaju ne gre vse po načrtih, ni preveč zadovoljen s sojenjem. Zaradi neprestanih kritik na račun delivcev pravice ga je pod drobnogled vzela tudi angleška nogometna zveza FA. Enega najbolj cenjenih, a tudi kontroverznih trenerjev na svetu je doletela huda denarna kazen (skoraj 70 tisoč evrov), v prihodnjih 12 mesecih pa mora paziti na svoje obnašanje, saj bi ob vnovičnem prekršku in predolgem jeziku lahko prejel novo kazen, prepoved vodenja ekipe na eni tekmi.

Tako velja za dvoboje angleškega prvenstva, ko pa igra Chelsea v Evropi, se Mourinnho ravna po "starem" pravilu. Tako se je po torkovi tekmi lige prvakov, v kateri so se njegovi izbranci z ukrajinskim prvakom Dinamom razšli brez zadetkov (0:0), ponovno spravil nad sodnike. Na tekmi, ki je potekala na Olimpijskem štadionu v Kijevu, je pravico delil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina.

Portugalec je Primorcu in njegovim pomočnikom očital, da niso videli prekrška Serhija Rybalke nad Cescom Fabregasom v kazenskem prostoru gostiteljev. Zahtevali so kazenski strel, a je Slovenec le zamahnil z roko.

"Sodnik je bil slab in naiven. Ne morem razumeti, kaj sploh počne peti sodnik (dodatni sodnik izza gola, op. p.). Ostalo je pri 0:0, nam pa niso dosodili kazenskega strela. To je bil odločilen trenutek srečanja," je Portugalec po srečanju v Kijevu širil slabo voljo v mikrofon televizijske postaje BT Sport.

Usoda je še vedno v rokah Chelseaja

Modre je v Ukrajini zapustila sreča. Dvakrat so zadeli okvir vrat in bili bližje zmagi, a so izbranci Sergeja Rebrova zdržali do konca in osvojili točko, s katero so na lestvici zadržali mesto pred Chelseajem.

"Vse je v redu. Usoda je še vedno v naših rokah," pomirja navijače Mourinho, saj se zaveda, da bo Chelsea v prihodnjem krogu lige prvakov gostil Kijevčane. Če jih bo premagal, se bo na lestvici povzpel vsaj na drugo mesto in si olajšal pot do želenega napredovanja.

Ne spreglejte