Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 9. 2015,
2.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Maccabi Tel Aviv

Četrtek, 17. 9. 2015, 2.04

8 let

Mourinho ga je že pozabil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Strategu Chelseaja Joseju Mourinhu so po skromnem vstopu v sezono že popuščali živci. Po visoki zmagi nad Maccabijem si je lahko za trenutek oddahnil, saj jo je dočakal ob nadvse primernem času.

Navijači Chelseaja so končno prišli na svoj račun. Angleški prvaki so se v sredo na štadionu Stamford Bridge znesli nad izraelskim prvakom Maccabijem iz Tel Aviva. Premagali so ga s 4:0 in prekinili niz dveh zaporednih porazov.

Če jim gre za zdaj dobro v Evropi, pa so se branilci angleškega naslova v domačem prvenstvu znašli v resnih težavah. Na petih uvodnih nastopih so zbrali le štiri točke, tako da za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo kar 11 točk. Če se želijo vmešati v boj za vrh, si ne smejo več privoščiti neuspehov, sploh na domačem igrišču. V soboto jih čaka zahteven mestni obračun z Arsenalom, ki bo dokazal, ali je kriza modrih že preteklost.

Portugalec Jose Mourinho, ki se v zadnjem času v angleškem prvenstvu pogosteje kot ponavadi srečuje s porazi, je bil po zanesljivi zmagi nad Maccabijem zelo zadovoljen. Prekinil je niz dveh zaporednih porazov, ki so načeli dobro ozračje v modrem taboru.

Maccabi je prišel v London z določenim namenom

"Pozabil sem že, kakšen je občutek, ko zmaguješ, saj je že tako dolgo minilo od zadnje zmage. Lahko povem, da je to prekrasen občutek," je odleglo trenerju Chelseaja, ki na zadnji novinarski konferenci pred srečanjem z Maccabijem ni skrival občutljivosti in živčnosti.

Po prepričljivi zmagi s 4:0 je bil pomirjen. "Vem, kaj mislite. Nismo premagali Barcelone ali Bayerna, a smo igrali proti ekipi, ki je prišla v London z namenom, da nam oteži delo. Izkazali smo se, odigrali smo bolj agresivno kot ponavadi in ponudili dobro predstavo," je pohvalil svoje nogometaše. Zadovoljen je s prikazanim, še bolj pa z rezultatom, ki je pomiril nogometaše pred napornim sobotnim londonskim spektaklom. "Če bi se jutri zbudili po novem porazu in nato odšli na trening, bi nam bilo le dva dni pred derbijem z Arsenalom zelo težko," je Mourinho vesel, da se ni pripetil črni scenarij. Njegovi izbranci so poskrbeli za edino zmago angleškega predstavnika v uvodnem krogu skupinskega dela lige prvakov. Manchester City, Manchester United in Arsenal so ostali brez točk.

Ne spreglejte