Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2014,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea PSG

Četrtek, 3. 4. 2014, 13.51

8 let

Mourinho ciničen: To je bilo smešno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Chelseaja Jose Mourinho je bil po porazu na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov (1:3) jezen na igro svojih branilcev in napadalcev, Laurent Blanc pa je bil zadovoljen z visoko zmago.

Parižanom je uspelo unovčiti napadalni potencial in kljub delni odsotnosti Zlatana Ibrahimovića, ki bo zaradi poškodbe izpustil povratni obračun, premagati Chelsea.

"Pred tekmo sem bil morda celo preveč previden zaradi njihovih protinapadov. Kljub temu se je Chelsea izkazal za zelo trdno ekipo. Na sredini igrišča smo bili dominantni in nadzirali potek tekme. Vsa čast Javierju Pastoreju, ki je imel precej vzponov in padcev v zadnjem obdobju. Težko je, če gol prejmeš ob koncu tekme. 2:1 bi bilo nekaj drugega kot 3:1, še vedno pa nas čaka težka tekma v Londonu. Chelsea bo moral na povratni tekmi napasti, tako da se bo morda odprlo nekaj prostora za protinapade," je po tekmi povedal trener francoskega prvaka Laurent Blanc. Njegov kolega Jose Mourinho je razloge za poraz našel tako v napakah v obrambi kakor tudi v slabi igri napadalcev. Ob odsotnosti Samuela Eto'oja je v vlogi napadalca igral Andrea Schürrle, čeprav gre za krilnega nogometaša. Fernando Torres je priložnost dobil šele v drugem polčasu, vendar Mourinho z njegovim učinkom ni bil zadovoljen. "Nisem zadovoljen z napadalci. Andrea sicer lahko zadrži žogo in odigra s soigralci, vendar moramo dosegati gole. To je delo napadalcev, pravih napadalcev. To sem skušal s Torresom in od njega sem pričakoval več," je dejal Mourinho.

Izjemen je bil gol Javierja Pastoreja, ko se je poigral z obrambo Londončanov. "Jaz pravim, da so bili prejeti goli smešni. Vi menite, da je šlo za spodrsljaje, jaz pa pravim, da je bilo smešno. Pri prvem golu smo mi podali napadalcu, nihče ni šel na žogo. Drugega smo dosegli sami, to je smola. Igralci se v obrambi niso pravilno postavljali. Tretji gol je bil še bolj površen. Smešno. Celotno sezono na postavljeno igro v obrambi igramo dobro, lahko pa si dovolimo tudi kakšno napako na kakšni tekmi. Drugi delajo napake vso sezono," je bil do igralcev kritičen Mourinho.

Čeprav Chelsea zaostaja za dva gola, ga doseženi zadetek vseeno ohranja v igri. Mourinho puške ne bo vrgel v koruzo. "Ta naloga bo težka. Nič ni nemogoče, bo pa težko. PSG je ekipa, ki lahko iz nič zabije gol. Mi nimamo talenta, da bi kar tako zadevali," je dodal Portugalec.

Ne spreglejte