Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 1. 2012,
14.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid FC Barcelona

Torek, 24. 1. 2012, 14.45

7 let, 12 mesecev

Mourinho: Če bo Pepe nared, bo igral

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se nogometaši Barcelone v miru pripravljajo na sredin pokalni ''el clasico'', je veliko bolj burno v taboru Reala. Jose Mourinho se sooča s številnimi kritikami, ki pa jih ne jemlje resno.

Da so govorice o nesoglasjih, ki naj bi preplavile Realovo slačilnico in znotraj ekipe zanetile več sporov, neresnične, je v sporočilu na Twitterju zatrdil tudi Sergio Ramos: ''Tisti, ki trdi, da je naša slačilnica polna klanov, laže. Smo velika skupnost, ki želi uresničiti cilje s skupnimi močmi,'' je zapisal španski branilec. ''Beli baletniki'' si na vse pretege skušajo zagotoviti mirno pripravo na ''tekmo vseh tekem''. Nekaj, na kar lahko po odmevni zmagi sredi Madrida računajo največji tekmeci, nogometaši Barcelone. Zgodbe, ki naj bi dokazovale, da se v taboru Reala ne cedita med in mleko, je za neokusne in izmišljene označil tudi Jose Mourinho. ''Nič ne vem o tem. Vodstvo kluba me podpira, to je najbolj pomembno,'' je odvrnil Portugalec, ki resno razmišlja, da bi v sredo v udarno enajsterico uvrstil tudi mlajšega rojaka Pepeja. Tistega, ki je minuli teden s spornim dejanjem, ko je stopil na Messijevo roko, poskrbel za silne kritike, a ostal nekaznovan. ''Če bo Pepe nared, bo tudi igral. Njegov nastop je še pod vprašajem, težave imata tudi Granero in Diarra. O njihovih nastopih se bom odločil po torkovem treningu,'' je napovedal ''Mou''. Pepeja naj bi v zadnjih dneh pestile zdravstvene težave. Lažja poškodba mečnice mu je preprečila nastop na nedeljskem prvenstvenem srečanju z Athleticom (4:1), na kateri je občinstvo izžvižgalo portugalskega stratega.

Kako sploh zaustaviti prepoznavno igro Barcelone? ''Mnogi so že skušali najti protiorožje, vključno s Josejem Mourinhom in Realom, a ga niso našli,'' je premoč izbrancev Josepa Guardiola, po drugi strani pa tudi nemoč Mourinhovih nogometašev, opisal Fabio Capello. Nekdanji trener slavnega madridskega kluba je v obdobju, ko je z ''galaktiki'' osvajal lovorike, v derbijih znal premagovati Barcelono. A takrat je imel opravka z drugačnim rodom katalonskega velikana, ki v zadnjih letih na krilih Lionela Messija in številnih španskih asov preskakuje ovire kot za stavo. ''Še vedno imamo možnost, da se prebijemo v polfinale. Dali bomo vse od sebe, se pa zavedamo, da smo prvo tekmo izgubili z 1:2, tako da obstaja tudi možnost, da nam ne bo uspelo,'' pred drugim letošnjim ''el clasicom'' razmišlja Mourinho ter navijačem dal vedeti, da nogometaši Reala v pokalnem tekmovanju še niso rekli zadnje.

V zaključku pogovora s predstavniki sedme sile si je dal posebnega duška in naštel dosežke, s katerimi je v tej sezoni zasidral Real na vrhu. ''V prvenstvu imamo pet točk prednosti pred ekipo, ki jo vsak smatra za najboljšo na svetu. Zakaj nam je uspelo? Ker nismo tako slabi, nimamo pa tudi toliko težav, kot nam jih pripisuje javnost. Ko sem prevzel Real, je tu veljala tradicija, da klub v pokalu izločajo nižjeligaši, v ligi prvakov pa sploh nismo bili nosilci. Zdaj smo postavili rekord z največjim številom zmag v skupinskem delu,'' se je lotil statistike. Tisto, kar je najbolj zmotilo privržence madridskega kluba, obrambno nastrojenost na zadnjem velikem derbiju, ni omenjal ...

Ne spreglejte