Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 11. 2012,
11.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Mura

Torek, 27. 11. 2012, 11.34

8 let, 1 mesec

Mörec: Ljudje so nezadovoljni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mitja Mörec nima sreče z zdravjem. Nekdanji reprezentant je po skoraj enoletni odsotnosti trikrat oblekel dres Mure 05, nato pa ga je poškodba mečne mišice prisilila v to, da je končal jesenski del.

Nazadnje je nastopil 7. novembra v Kranju, nato pa si je natrgal mečno mišico. ''Pred dvema tednoma nisem mogel niti stopiti na nogo, zdaj pa lahko normalno hodim. Konec tedna bom lahko že tekel, a nastop na tekmi z Mariborom seveda še ne pride v poštev,'' je Mitja Mörec potrdil Sportalu, da se je zanj jesenski del že končal. Bo pa toliko bolj delaven v zimskem premoru, saj se želi dobro pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Z vodstvom Mure 05 je sklenil dogovor, da bo pomagal do 30. junija. Če seveda vmes ne bo prišla kakšna ponudba iz tujine. ''Želim opraviti dobre priprave, odigrati čim več prijateljskih tekem in nato v prvenstvu pomagati Muri,'' je napovedal 29-letni Prekmurec, ki smo ga ravno zmotili med vožnjo na terapije. Če je imel lani največ preglavic s hrbtom, zaradi katerega je moral tudi pod nož, ga je zdaj na cedilu pustila mečna mišica. A tokratna poškodba bo kmalu že zaceljena, tako da načrtuje popolno vrnitev v spomladanskem delu.

Nezadovoljstvo navijačev, fantje si zaslužijo več

Prekmurski prvoligaš bo potreboval vsakršno pomoč, saj mu na lestvici na kaže najbolje. Že dalj časa je zasidran na zadnjem mestu, poletno evforijo ob evropskih podvigih pa je kmalu zasenčila kriza. Tako finančna, ki se vleče kot jara kača, kot tudi rezultatska, svoje pa je dodal še slabši obisk. Bo v nedeljo kaj boljši, saj prihaja v Fazanerijo vodilni Maribor, ki je bil vedno magnet za prekmurske ljubitelje nogometa?

''Upam, da bodo navijači res prišli v večjem številu. Žalostno je, da je obisk pri nas tako padel. Vse, kar se dogaja v klubu, pač vpliva na obisk. Ljudje so nezadovoljni,'' ni skrival dejstev, ki vladajo v Fazaneriji. ''Ni se bilo lepo vrniti v taki situaciji. Vsi dobro vemo, kakšno je stanje. Čeprav naj bi se to zdaj uredilo, še ni videti, da se bo to res zgodilo. Upam, da to niso bile le govorice, ampak da bodo nekaj naredili za klub. Fantje si to zaslužijo. V evropski sezoni so storili ogromno za Muro, Prekmurje, Slovenijo. Škoda, da imajo nekateri ljudje tak odnos do njih,'' je spregovoril o za zdaj še ''medlem'' sodelovanju z nizozemskimi investitorji. V nedeljo naj bi prispeli v Fazanerijo in spremljali dvoboj z Mariborom.

Igralci so se v preteklosti že naposlušati obljub, ki se pozneje niso uresničile, do Nizozemcev pa še vedno gojijo upanje, da bodo znali klub izkopati iz rdečih številk. ''Na sestanku so nam obljubili, da se bodo zadeve počasi urejale. Majhen korak je bil sicer narejen, igralci so nekaj dobili, a to še ni to,'' je zaupal Mörec, ki zadev za preteklo obdobje, pred njegovo vrnitvijo v ''domačo'' Mursko Soboto, ni hotel komentirati. ''Niti jih ne morem, ker ne poznam podrobnosti,'' je dodal branilec Mure 05, ki si je izbral igralno številko 20.

''Ne bi se nam bilo treba boriti za obstanek''

Rezultati v tej sezoni niso dobri. Črno-beli z redkimi izjemami ne najdejo poti do zmagovitega ritma, ki bi jih približal sredini. Za predzadnjim Rudarjem zaostajajo tri točke. ''Vsi vemo, da neurejene razmere vplivajo na igre in razpoloženje. Imamo takšen igralski kader, da se nam ne bi bilo treba boriti za obstanek. Tudi javnost je isto misli. A na igrišču ne kažemo to, kar bi morali. Mnogi pravijo, da so bile lani tudi neurejene razmere, pa so bili rezultati dobri. A takrat je bilo vsaj vzdušje dobro. Potem pa je prišla kriza, eno z drugim pa je tesno povezano. O tem, da pridemo iz krize, se veliko pogovarjamo. Prepričan sem, da bo po novem letu boljše,'' še vidi luč na koncu ''prvoligaškega'' predora.

Če bi se kriza nadaljevala, bi lahko po vratarju Filipu Drakoviču, ki se je namesto nadaljevanja nogometne kariere v neurejenih razmerah odločil za skok v študijske klopi, Fazanerijo zapustil še kdo drug. Prekmurje bi v tem primeru doživelo nov udarec in vprašanje je, če bi se lahko projekt ambiciozne Mure spet postavil na noge.

Ne spreglejte