Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
11.23

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Massimo Moratti Andrea Stramaccioni Jose Mourinho Inter AC Milan Real Madrid Barcelona

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 11.23

4 leta, 4 mesece

Moratti: Stramaccioni je kot Mourinho

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lastnik in predsednik Interja Massimo Moratti je po zmagi nad AC Milanom prepričan, da ima njegov trener Andrea Stramaccioni podobne kvalitete kot strateg Real Madrida Jose Mourinho.

67-letni možakar tudi verjame, da je 36-letni trener, ki je Inter prevzel 26. marca letos in ima pogodbo do 30.6.2015, tako velik kaliber, da lahko v prihodnosti doseže podobne rezultate kot jih je med leti 2008 in 2010 Jose Mourinho (dva naslova italijanskega prvaka in en naslov v ligi prvakov).

''Stramaccionija sem izbral zaradi njegovih tehničnih sposobnosti, pa tudi zaradi inteligence. Tisto, kar ga dela podobnega Mourinhu, je njegova predanost delu. Podobno kot Mou, je tudi Stramaccioni vrhunski trener,'' je povedal Massimo Moratti.

Črno-modri so od 48. minute naprej igral z desetimi igralci, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Yuto Nagatomo. Potek tekme je Morattija spomnil na povratno polfinalno tekmo Interja v ligi prvakov leta 2010, ko je njegov klub gostoval v Barceloni. Takrat je že v 28. minuti drugi rumeni karton prejel Thiago Motta in Inter je posledično večino tekme igral oslabljen. Kljub temu je pod taktirko Joseja Mourinha izgubil z minimalno razliko 0:1 in zaradi zmage s 3:1 na prvi tekmi napredoval v finale ter postal prvak v ligi prvakov.

''Ta tekma me je spomnila na epsko bitko z Barcelono na poti do osvojitve lige prvakov, ko smo tisti dan prav tako igrali z desetimi možmi. V to tekmo sem vstopil zelo samozavesten. Takšen sem ostal tudi, ko smo imeli le še 10 igralcev. Obramba je dobro funkcionirala in to gre pripisati trenerjevim odločitvam,'' je milanski derbi pokomentiral Interjev šef.

18-kratni italijanski prvak Inter je po zmagi nad AC Milanom obdržal stik z najboljšimi v italijanskem prvenstvu. Po sedmih odigranih tekmah ima 4 točke zaostanka za branilcem naslova Juventusom in 8 točk naskoka pred AC Milanom, ki zaseda skromno 11. mesto.

''To sezono je bil naš cilj, da zategnemo pasove in da se opremo na mladino. Kljub temu se mi zdi, da imamo dobro ekipo in da je še vse možno. Jasno, hočemo osvojiti prvenstvo, a tudi razviti naše moštvo, ker imamo kopico mladih igralcev,'' je pred nadaljevanjem sezone v serie A optimistično razpoložen lastnik in predsednik Interja.

Ne spreglejte