Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
13. 10. 2012,
6.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 13. 10. 2012, 6.28

8 let

Morali bi uživati, pa so trepetali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ni bilo bleščeče, a niti slabo. Najbolj pomembno je, da so slovenski nogometaši prišli do prvih treh točk v kvalifikacijah za SP 2014. Pa čeprav so se spet ponovile napake, ki se ne bi smele.

Vodili so z 1:0, potem z 2:0, imeli veliko priložnosti, da bi vodstvo še povišali, pa potem dopustili Ciprčanom, da so zabili gol in v zadnjih minutah pritiskali za izenačenje. Končalo se je dobro, s prvo zmago in optimistično potjo v Tirano, kjer jih v torek čaka tekma proti Albaniji. ''Končno smo dočakali prvo zmago. To je najbolj pomembno. Spet smo v igri, znebili smo se velikega bremena,'' je povedal Aleksander Radosavljević, ki ga je selektor, čeprav so mnogi pričakovali drugače, uvrstil v začetno enajsterico. Ni se zmotil, izkušeni vezist je odigral dobro. Podobno je ocenil tudi petkov večer in kritično dodal: ''Škoda, da smo sami sebi spet zagrenili življenje. Tekmo bi morali mirno pripeljati do konca, pa smo poskrbeli, da smo do zadnje minute trepetali. Ciprčani so bili zreli, da bi prejeli še en gol. Že mnogo pred koncem bi morali razbliniti vse dvome o zmagovalcu, a smo spet delali napake.'' Podobno je razmišljal tudi Jasmin Kurtić, ki je z njim igral na sredini igrišča. ''Napake, ki smo jih spet naredili, bomo morali odpraviti. Že na tekmi proti Albaniji se ne bodo smele ponoviti,'' je povedal nogometaš Palerma in dodal: ''Moramo pa biti ob koncu zadovoljni. Izpolnili smo cilj, prišli smo do zmage. To je najbolj pomembno. Dali smo vse od sebe in prišli do treh točk.''

Ni bilo kot pred štirimi leti, a vseeno hvala

Nekoliko bolj gostobeseden je bil Zlatko Dedić. Ta je igral od prve minute in opravil veliko dela. Spet se je boril kot lev, žal tokrat ni bil najboljši v ofenzivnem delu igre. ''Ko igraš tako borbeno in s tako željo, se napake dogajajo. Vse žoge ne gredo tja, kot si želiš,'' je priznal napadalec Bochuma. ''Ko smo vodili z 2:0, smo igrali malce naivno. Morali bi 'stopiti' na žogo in umiriti igro, a želeli smo si še tretjega zadetka, zato smo tvegali. Skoraj bi bili kaznovani, prejeli smo nesrečen zadetek iz protinapada in potem nekaj časa trepetali za zmago. Vemo, kje smo delali napake. To bomo do torka skušali popraviti,'' je še dejal strelec osmih zadetkov v dresu Slovenije. Nekaj besed je namenil tudi občinstvu v Ljudskem vrtu, v katerem se je zbralo nekaj manj kot 8000 navijačev. ''Vzdušje res ni bilo takšno, kot je bilo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010, a to je normalno. Izgubili smo prvi dve tekmi, zato bi bilo nesmiselno pričakovati, da bodo navijači evforični. Kljub temu so nas spodbujali od prve do zadnje sekunde. Hvala jim. Upam, da jim bomo vrnili z zmago v Albaniji. Da bodo na naslednjih tekmah v še večjem številu in še bolj bučni. Brez njihove podpore je veliko težje,'' je navijačem na dušo popihal nogometaš, ki je pred tednom dni praznoval 28. rojstni dan.

Bili so pod velikim pritiskom

V obrambi je veliko dela opravil Bojan Jokić. Tudi on je vesel, da je Slovenija prišla do prve zmage. Kot pravi, je bil s soigralci pred začetkom tekme pod velikim pritiskom, ki bi s petkovimi tremi točkami na kontu moral biti manjši. ''Bili smo kar malce živčni, saj smo se vsi zavedali, da tekmo enostavno moramo zmagati. Igrali smo doma, nismo imeli še niti ene točke, proti Cipru smo bili vsekakor favoriti. Bilo je nekaj napak, a najbolj pomembno je, da smo osvojili tri točke,'' je povedal nogometaš, ki se po novem lahko pohvali že s kar 58 reprezentančnimi nastopi. ''Na začetku tekme smo igrali malce bolj previdno, nato pa pritisnili proti nasprotnikovemu golu. Po prvem golu je bilo lažje, po drugem smo bili prepričani, da ne bo več težav. Želeli smo zadeti še tretjič in uživati, pa smo v želji po golu naredili nekaj napak, ki se ne bi smele zgoditi. Nasprotnik jih je izkoristil in zadel. Namesto, da bi zadeli še tretjič, smo bili na koncu na trnih in trepetali za zmago. Ko je tako, pa je nasprotniku vedno lažje zadeti za izenačenje, kot pa tebi povišati vodstvo. Bilo je malce negotovosti, predvsem nogometaša, ki sta pri Cipru na igrišče prišla s klopi, sta nam povzročala težave, a k sreči smo prišli do zmage. To pa je najbolj pomembno,'' je zaključil 26-letni Kranjčan.

Ne spreglejte