Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2007,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 22. 11. 2007, 11.35

8 let

Mlakarjev avtogol rešil Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Mika CM Celja so v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Primorje z 2:1 (0:0).

Celjani so sezono začeli obetavno in pričakovano. Na Areni Petrol so pokazali napadalno igro, ki ji mlada ekipa Primorja ni bila kos. Zmaga bi bila gotovo še višja, če bi domači napadalci izkoristili vsaj še kakšno izmed številnih lepih priložnosti, na koncu pa je avtogol Mlakarja vendarle poskrbel za veselje v taboru varovancev Pavla Pinnija. Moštvo trenerja Bojana Prašnikarja je v Celje dopotovalo z željo, da bi iztržilo točko. Temu je gostujoči strateg tudi podredil taktiko. Tako so imeli Celjani že vse od začetka pobudo na igrišču in že v peti minuti je po podaji Gobca Pečnik s 14 metrov meril previsoko. Pet minut pozneje se je v vlogi podajalca spet znašel Gobec, v vlogi strelca pa Pečnik, a je slednji popolnoma neoviran s petih metrov žogo vnovič poslal prek vrat.

V 23. minuti so Celjani izpeljali novo nevarno akcijo. Po podaji Gobca je Sešlar s treh metrov meril v desni spodnji kot, toda Nenezič je izjemno posredoval. V 36. minuti so si prvo lepšo priložnost priigrali rdeče-črni. Kosmač se je izognil "offside zanki" in sam stekel proti Šeligi. Ko je ajdovski nogometaš še njega poslal na tla, so se gledalci že sprijaznili z izenačenjem, a je Primorec na presenečenje vseh žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu so že v 52. minuti gostitelji povedli, ko je Pečnik po akciji Gobca in Rusiča z osmih metrov zatresel mrežo Ajdovcev. Celjani so tudi po danem zadetku nadaljevali z napadalno igro, največjo nevarnost za Primorce pa je predstavljal Gobec, ki je neprestano prodiral in tako v nelagodje spravljal nezanesljivo obrambo gostov.

Po priložnosti Rusiča, ki jo je vnovič izničil Nenezič, je v 76. minuti sledila kazen. Zatkovič je s 25 metrov izvedel prosti strel in zadel Sešlarja, odbita žoga se je spet znašla pri Zatkoviču, ki je v drugo z roba kazenskega prostora natančno meril in izenačil izid na 1:1. Odločitev o zmagovalcu je padla v 84. minuti, ko je Biščan podal z leve strani, Mlakar pa je nespretno reagiral in z glavo zadel lastno mrežo.

Ne spreglejte