Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 3. 2015,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simon Rožman NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 26. 3. 2015, 16.20

8 let

Mladi rekorder, ki je Celju vrnil nogometno dušo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Simon Rožman, tvorec celjskih uspehov, je podaljšal zvestobo klubu še za dve leti in nakazal, da bi se lahko fenomen pozitivnih rezultatov NK Celje nadaljeval tudi v prihodnje.

Najmlajši trener na slovenskih prvoligaških igriščih bo čez dober teden dopolnil komaj 32 let, a si je z izvrstnimi dosežki v tej sezoni že ustvaril ugledno ime. S klubom, ki si v finančnem smislu ne more privoščiti veliko, je Simon Rožman dosegel ogromno. Z napadalno in všečno igro je pripomogel k uveljavitvi mnogo obetavnih igralcev, ki v mlajših selekcijah branijo državne barve, po novem pa imajo tudi članskega reprezentanta Benjamina Verbiča.

Najboljši podajalec v Prvi ligi Telekom Sloveniji ter najboljši celjski strelec je med pripravami na kvalifikacijsko tekmo s San Marinom razkril, da bi bil lahko naslednji, ki bi si lahko prislužil mesto med najboljšimi, kapetan Celja Blaž Vrhovec. Tako Verbič kot Vrhovec sta za uveljavitev med najboljšimi lahko hvaležna pogumnemu konceptu mladega trenerja, ki je Celje približal slovenskemu vrhu in ga vrnil na naslovnice.

Celjani v prejšnji sezoni niso dosegali nadpovprečnih dosežkov, ampak so bili bližje dnu kot vrhu razpredelnice, v sezoni 2014/15 pa so napredovali na številnih področjih. Od 27. julija 2014, ko so izgubili v Domžalah, so grenkobo poraza izkusili le še enkrat. Na štajerskem obračunu so doma priznali premoč Mariboru in po 23 tekmah nepremaganosti naleteli na boljšega. Še vedno vztrajajo na drugem mestu, v pokalu Slovenije napadajo finale in napovedujejo, da jih zanima le preboj v Evropo. Rožmanova četa je v zadnjih 242 dnevih izgubila le enkrat.

Rožman: Dobre igre so nam dale dodatno energijo

Mladi strateg je na celjsko klop sedel pred slabim letom. Sklenil je le enoletno pogodbo, a je vmes tako navdušil in postal priljubljen v očeh nogometašev, da mu je klubsko vodstvo z veseljem ponudilo predlog za podaljšanje pogodbe. Mladi Celjan ga je sprejel, tako da bo moštvo iz mesta ob Savinji vodil vsaj še dve sezoni.

"Vesel sem, da lahko skupaj nadaljujemo našo zgodbo. Na predlog športnega direktorja in po potrditvi upravnega odpora kluba sva se s predsednikom na obojestransko zadovoljstvo dogovorila za nadaljnje sodelovanje. Prav tako smo se hkrati z najožjimi sodelavci dogovorili, da ostanemo skupaj in nadgradimo opravljeno delo. Glede na to, da sem bil soustvarjalec nove klubske vizije, ustroj kluba, vizijo in model dodobra poznam, na podlagi tega pa bomo tudi v prihodnje stremeli k uresničevanju klubskih ciljev. Klub je v letošnjem letu po vsebinski plati in tudi organizacijsko zelo napredoval. Dobre igre, pa verjetno tudi rezultati, so nam dali veljavo v okolici in dodatno energijo," Rožman že kuje načrte za prihodnost.

Prepričan je v ogromen potencial izbrancev, zato jim želi pomagati pri njihovem razvoju. Še naprej bo težil k individualnemu napredku igralcev, zagovarjal bo tudi napadalno in atraktivno igro, ki na celjski štadion vrača vse več ljubiteljev nogometa.

Zaveda se, da tako odlični rezultati ne morejo trajati večno in da bo nastopilo tudi obdobje, ko se ne bo izšlo vse po celjskih načrtih. Njegova želja je, da bi se takrat nogometaši znali pravilno odzvati na rezultatsko krizo in hitro najti izhod iz nje, hkrati pa glave ponovno zapolniti z zmagovalno miselnostjo, ki se je v prejšnjih sezonah v velikem loku izogibala celjski slačilnici.

Ne spreglejte