Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 21.40

8 let

Mirnes Šišič: To me zelo boli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor Matjaž Kek je razkril druščino 23 igralcev, ki bo potovala na svetovno prvenstvo v Južno Afriko. A brez Mirnesa Šišiča, ki je nad selektorjevo odločitvijo silno razočaran.

Izkušenemu Velenjčanu, ki je po prihodu iz Grčije sredi aprila vse sile usmeril v čim boljšo pripravljenost in udeležbo na SP, je bilo vseh sanj o potovanju v Južno Afriko praktično konec v torek po skupnem kosilu. Matjaž Kek je na seznam "odpisanih" uvrstil tudi Šišiča, ki se s selektorjevo odločitvijo ne more sprijazniti.

"Selektor se je odločil za tehnično podkovane igralce. Nekatere, ki smo tekaško dobro pripravljeni, in smo trenirali 40 dni, pa ne potrebuje. Vsekakor je to njegova odločitev in ne moreš ničesar spremeniti. Kar se tiče moje prihodnosti je tako: če bi se uvrstil med 23 igralcev, bi me na srečanju proti Novi Zelandiji prišla gledat dva angleška in en nemški klub. A sedaj bo drugače … Če sem iskren, ni v igri sedaj nobenega kluba. Sedaj potrebujem tri dni, da se psihično in fizično spočijem. Moram priznati, da me trenutno nič ne zanima. O vsem bom razmislil po počitku. Ko sem se vrnil iz Grčije, sem treniral 40 dni, najprej v Velenju, zatem pa še v Domžalah pod okriljem Martina Magistra," je pogovor za Sportal razočarano začel Mirnes Šišič in nadaljeval: "Ampak ni še vsega konec. Nikoli namreč ni konec. Lahko pride v reprezentanci do kakršne poškodbe … Ampak tega ne želim prav nobenemu igralcu. Reprezentanci želim vse najboljše, da ostanejo zdravi in Slovenijo prikažejo v najboljši luči."

Prej, ne po 40 dneh

"Sile", ki je nazadnje branil barve grške PAS Giannine, je po znanem seznamu 23 nogometašev, ki se bodo v JAR poskušali predstaviti v najlepši luči, po odločitvi Keka le-temu razočarano dejal: "Vsekakor sem mu povedal, da mi njegova odločitev ni všeč. Sam sem namreč izključno za reprezentanco treniral od 18. aprila naprej. Nekateri igralci, ki so se znašli med potniki na svetovno prvenstvo, namreč v svojih klubih sploh redno ne igrajo, nekateri pa so sploh niso stalni člani izbrane vrste … Ampak s tem, kar se je zgodilo, se moram sprijazniti. Vesel pa bi bil, da bi mi to, da me v Južni Afriki ne potrebujejo, dejali prej, ne pa po nekem novem 'načrtu' po 40 dneh. S tem se ne morem in se ne bom sprijaznil, saj sem nenazadnje veliko prispeval, da se je Slovenija uvrstila na 'mundial'. Če je Kekova odločitev pravilna, bodo odločali drugi. In če me bodo kdajkoli potrebovali, jim bom na voljo," je situacijo slikovito opisal 28-letni vezist, ki kljub nepričakovani odločitvi ne goji nobenih zamer do selektorja: "Definitivno jih ne, saj sem navsezadnje pokazal, kdo sem in kje sem igral doslej. Moja kakovost ni bila nikoli sporna. A zakaj je prišlo do takšne odločitve, se ne bom poglabljal. To naj povedo drugi … Boli pa me dejstvo, da sem 40 dni treniral po njihovem programu, sedaj pa tako … To me zelo boli, ne boli pa me Južna Afrika," je za konec še dejal Šišič, ki se je v preteklosti preizkusil v številnih klubih, kjer si je uveljavil svoje ime.

"Kot sem že dejal, so bili v igri nekateri klubi, a pod pogojem, če bi igral proti Novi Zelandiji. A sedaj bomo videli. Do prestopnega roka je še veliko časa, tako da bomo potem videli, kako in kaj, …" je še dejal Mirnes, ki je dres članske izbrane vrste oblekel 12-krat, ob tem pa je dosegel dva zadetka.

Ne spreglejte