Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
27. 9. 2014,
20.00

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič Leeds United Brentford

Sobota, 27. 9. 2014, 20.00

2 leti, 10 mesecev

Milanič pogorel na angleški premieri z Leedsom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prva izkušnja Darka Milaniča na novem delovnem mestu, gostovanje pri Brentfordu, se za Leeds United ni končala s srečno. Izbranci slovenskega trenerja so izgubili z 0:2, navijači so razočarani.

Dvoboj na Griffin Parku se je vpisal v zgodovino slovenskega nogometa, saj se je prvič pripetilo, da je na trenerskem stolčku angleškega kluba sedel Slovenec. Čast je pripadla Darku Milaniču. ''To, da sem prvič vodil moštvo v championshipu, je nekaj ogromnega. To je zame velik dan. Ne morem biti zadovoljen z rezultatom. Čestitke gostiteljem, ki so igrali zelo dobro,'' je po tekmi za klubsko stran povedal nekdanji trofejni trener Maribora, ki se je po prihodu na Otok znašel pod velikim pritiskom.

Leeds se želi že to sezono vrniti med elito, kontroverzni lastnik Massimo Cellino, ki je bil med dolgoletnim delovanjem pri Cagliarju prepoznan kot grobar trenerjev, pa v njem vidi primernega kandidata za izpolnitev svete naloge. Športni direktor Nicola Salerno je celo dodal, da je bil zadovoljen z delom predhodnika Redfearna, a je klub potreboval trenerja, ki lahko govori več tujih jezikov. V ekipi je kar pet Italijanov, Milaniču pa italijanski jezik kot Primorcu ne dela težav. Tudi to je botrovalo pri izboru.

Če se dan pozna po jutru, Milaniču zvezde v angleškem drugem klubskem razredu ne bodo naklonjene, a je po prvi tekmi seveda še prehitro sklepati. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je prvi trening z novopečenimi izbranci opravili šele v torek, štiri dni pozneje pa jih spremljal na prvem srečanju, ki je štel za točke. Ni se izšlo po pričakovanjih, navijači niso bili navdušeni nad videnim, a slovenski strateg že na naslednji tekmi pričakuje boljšo predstavo. Pri Brentfordu so bili njegovi igralci nenevarni, domači vratar ni imel veliko dela.

Zadovoljen je bil le s 15 minutami v drugem delu

Za Brentford sta zadela v polno Španec Jota in Alan McCormack. Leeds je bil enakovreden tekmec le uvodnih 20 minut. Nato so gostitelji zapravili strel z bele točke, a so še naprej napadali vrata gostov, ki jih je zelo dobro branil Italijan Marco Silvestri. V izdihljajih prvega polčasa pa je zadel Jota in napovedal usodo gostov. Premoč Brentforda se je nadaljevala tudi v drugem delu, Leeds United pa ni našel pravega načina, kako resneje ogroziti vrata Davida Buttona.

''Imeli smo težave s tekmecem. Bolje smo igrali na začetku drugega polčasa, ko me je zadovoljilo uvodnih 15 minut. Po tem pa smo popustili in nam ni bilo enostavno. Na koncu smo bili primorani tvegati v igri, kar so gostitelji izkoristili in bili zelo nevarni v protinapadih,'' je po prvem porazu na klopi Leedsa poudaril 46-letni Slovenec.

V sredo prvič na Elland Roadu

Kapetan Jason Pearce je izrazil zadovoljstvo, da bo Neil Redfearn ostal vpleten v delovanje prvega moštva in ne bo deloval le v mladinski akademiji Leeds Uniteda. Gostovanja pri Brentfordu se ni udeležil, a naj bi v prihodnje sodeloval s slovenskim trenerskim legionarjem.

Redfearn je kot začasni trener vodil ''bele'' štirikrat in vknjižil kar deset točk, Leeds pa se je z dna razpredelnice povzpel v varnejšo sredino. Mesta, ki zagotavljajo play-off za premierleague, niso bila dosti oddaljena, po porazu pri Brentfordu pa se je zaostanek malce povečal. Milanič ni veliko menjal udarne enajsterice, ki jo je v boj pošiljal predhodnik Redfearn. Tudi on je ostal zvest rombu v zvezni vrsti, v začetni postavi pa se odločil za dve spremembi. Na prvi tekmi nista prinesli ugodnega rezultata, naslednja priložnost čaka Milaniča v sredo, ko se bo prvič predstavil na Elland Roadu. Tekmec bo Reading, sosed na lestvici.

Ne spreglejte