Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 8. 2012,
22.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Sreda, 1. 8. 2012, 22.32

7 let, 12 mesecev

Milanič opozarja pred gostovanjem v Luksemburgu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Maribora kljub zmagi s 4:1 pred povratno tekmo v Luksemburgu opozarja na previdnost. Glede na to, kaj je Dudelange pokazal v Ljudskem vrtu, ima morda celo prav.

Darko Milanič je prve vtise strnil z besedami: ''Za nami je zelo zanimiva tekma, v kateri smo dosegli štiri gole. Z rezultatom smo zelo zadovoljni. Zmaga je lepa. Imamo lepo prednost pred gostovanjem, na kateri moramo graditi. Sama tekma je bila kar težka, lepa za gledati, bilo je veliko priložnosti. Na koncu nas je malo zmanjkalo. Vročina je bila kar neugodna, fantje so bili utrujeni. Fantom lahko čestitam, a se vsi zavedamo, da še ni konec. V Luksemburgu nas čaka še veliko dela,'' je po tekmi dejal Darko Milanič. ''Napake se dogajajo. Seveda bi vsi skupaj raje videli, da napake ne bi bilo. A lahko smo veseli, da jih ni bilo več. Se zgodi. To je nogomet. Iz te situacije se moramo nekaj naučiti. V prihodnosti bomo morali biti bolj pazljivi. Vidi se, da se iz tekme v tekmo učimo, kar me veseli,'' je še povedal trener Maribora. ''Zavedamo se, da bo na bistveno manjšem igrišču, ki nas bo čakalo v Luksemburgu, še težje. Dogajalo se bo, kar se nam je tokrat v zaključku tekme, ko so podajali žogo v naš kazenski prostor. Tam nam bo še težje. Zabiti bomo morali prvi gol. Če nam bo uspelo, bomo bližje napredovanje. Ne bo nam lahko, to je jasno,'' je še povedal vodja strokovnega štaba slovenskih prvakov.

Škoda, da niso zabili še enkrat

''Vedeli smo, da je Maribor dobra ekipa, kar je tokrat tudi pokazal. Žal sta padla dva gola iz situacij, ki nam delajo veliko težav. Slabo smo začeli tudi drugi polčas. Sicer pa sem ponosen na svojo ekipo. Maribor ima dobrega vratarja, kar pomeni, da smo imeli kar nekaj priložnosti. Škoda, da smo zadeli le enkrat. Lahko bi zabili dva gola, toda Maribor je preveč taktično in tudi tehnično dobra ekipa, zato si je visoko zmago zaslužil,'' je po tekmi povedal gostujoči trener Didier Philippe, ki nad visokim porazom ni bil videti preveč potrt. Luksemburžani zdaj le še uživajo. Z izločitvijo Red Bulla iz Salzburga so že tako ali tako naredili več, kot so pričakovali. Da bi izločili tudi slovenske prvake, ne verjamejo več. ''Vse bomo storili, da bomo doma zmagali, a verjeti napredovanje bi bilo nesmiselno. Se pa bomo potrudili, da se bomo na dostojen način poslovili od kvalifikacij za ligo prvakov,'' je še dejal francoski trener, ki je na vprašanja novinarjev odgovarjal v nemščini.

Ne spreglejte