Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2008,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 5. 2008, 15.19

8 let

Milanič novi trener Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec je ugibanj, kje bo trenersko kariero nadaljeval Darko Milanič. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste bo v prihodnji sezoni vodil sedemkratne državne prvake iz Maribora.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je prepričal nekdanjega soigralca v državnem dresu, s katerim sta pred slabimi desetimi leti pomagala uprizoriti nepozabno slovensko nogometno pravljico, da bo v prihodnji sezoni (2008/09) sedel na vročo mariborsko klub. "Navijačem kluba, ki so se zbrali na okrogli mizi, bi se najprej rad resnično zahvalil za topel sprejem. Obljubim jim lahko, da sem z današnjim dnem z dušo in telesom predan delu v tem klubu. Povem lahko, da bomo s sodelavci pošteno zavihali rokave in naredili vse, da boste najprej zadovoljni vi, navijači, s tem tudi igralski in strokovni kader ter uprava," so bile prve besede novega trenerja Maribora. Darko Milanič je z "vijoličastimi" podpisal dveletno pogodbo, z delom pa bo začel 14. junija, ko bodo sedemkratni državni prvaki začeli s pripravami. Njegov pomočnik pa bo Ante Šimundža.

Milanič: Ekipo poznam

Ustoličenje 40-letnega nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste ni bilo (veliko) presenečenje, saj se je njegovo ime že dolgo povezovalo z "vijoličastimi". V torek se je namreč nepričakovano poslovil od vloge prvega trenerja pri HiT Gorici, s katero se je navkljub črnemu nizu porazov sredi jesenskega dela dokopal uvrstitve v evropski pokal Intertoto. "Z Zlatkom Zahovičem sva se pogovarjala že prej, a sem mu dejal, da lahko pridem v Maribor šele takrat, ko bom zaključil zgodbo s HiT Gorico. Ko sem zgodbo z Novogoričani zaključil, sva se hitro dogovorila za sodelovanje," je prestop opisal Milanič.

Nekaj besed je v nadaljevanju namenil o igralski zasedbi, okrepitvah ... "Ekipo poznam, glede na letnice rojstva, lahko sklepamo, da gre za mlado moštvo. Ti igralci že dolgo igrajo v prvi ligi, a je ob takšnem številu mladih nogometašev potrebno biti zelo previden. Okrepitve? Za zdaj še nisem imel možnosti spremljati vsega skupaj ..." pravi nekdanji igralec Izole, beograjskega Partizana ter graškega Sturma, ki bo lahko med prvimi novicni kmalu že lahko pozdravil Matjaža Lundra, Davida Bunderlo in Aleša Mejača.

Zahovič: Pravi trener, na pravi poziciji

Športni direktor je novega trenerja najprej predstavil na glavni tribuni Ljudskega vrta, kar je prijetno presenetilo ljubitelje kluba. O nekdanjem soigralcu iz reprezentance pa je govoril le z izbranimi besedami. "Je pravi trener, na pravi poziciji. Do 14. junija, ko se pričnejo priprave bo imel dovolj časa, da spozna ekipo. Pogodba je dveletna, prav tako pa so znane tudi že tri okrepitve. Kar se tiče strokovnega kadra, mu bosta pomagala Ante Šimundža in Janko Veselič in pa morda še kdo ...," je povedal Zahovič.

Dosedanji trener Branko Horjak se glede prihodnosti še ni povsem izjasnil, jasno je, da ga v vlogi trenerja več ne bomo videli, ostaja pa v klubu. V kakšni funkciji, pa kot je sam dejal, še ne ve.

Ne spreglejte