Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 5. 2013,
11.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Maribor Olimpija

Nedelja, 12. 5. 2013, 11.14

8 let

Milanič ne odhaja: Razmišljam le o Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Darko Milanič v mestu ob Dravi na trenerskem stolčku vztraja peto leto zapored. Očitno bo tudi prihodnjo, saj ne razmišlja o selitvi. ''Moje misli ostajajo tu, ne bom šel,'' poudarja po novem uspehu.

Ko se je nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste na povabilo Zlatka Zahoviča leta 2008 pridružil mariborskemu projektu in v Ljudskem vrtu zaoral trenersko ledino, se je sprva soočal s spremenljivo rezultatsko krivuljo. A vodstvo kluba je tudi takrat, ko nogometašem ni šlo kaj dosti od nog, vztrajalo pri modelu, ki je dokaj osamljen v slovenskem klubskem okolju. Zaupalo mu je tudi v kriznih časih in poudarjalo, da je le to pravi način, če hoče ekipa napredovati na dolgi rok. Tvegana poteza se je izplačala, saj je najbolj priljubljeni Izolan na Štajerskem začel osvajati lovorike. In to prav vse možne. Najbolj je ponosen na državne naslove. Ko je v soboto vodil izbrance do sladke zmage nad Olimpijo (2:1) in Mariboru zagotovil že enajsto zvezdico, je poudaril, da jih je veliko težje ubraniti kot osvajati. Maribor ostaja najboljši v državi že tretjo sezono zapored. ''Če kdo misli, da je to enostavno, se moti. Kontinuiteta zmag in uspešnosti je strašna stvar, na njo sem zelo ponosen,'' je izpostavil Darko Milanič, ki je na odlični poti, da do konca maja ubrani dvojno krono. Kot trener Maribora je v petih letih osvojil kar osem lovorik.

V Koper še po pokalno lovoriko in dvojno krono

Mariborčani so na večnem derbiju dolgo lomili odpor Olimpije, na koncu pa, tudi s pomočjo igralca več na zelenici, le dosegli zmagoviti zadetek in se prepustili slavju. Že štiri kroge pred koncem Prve lige Telekom Slovenije. Po prvem polčasu ni kazalo na tako idealen scenarij, saj se je razpletel z rezultatom 1:1. ''Tekmo smo začeli relativno nenatančno, naredili veliko napak pri podajah. Igra v napadu ni stekla, nasprotnik je bil zelo agresiven, zadetek pa smo prejeli v nepravem trenutku. V drugem delu je bilo na voljo veliko več prostora, bili smo bolj razigrani. Pohvalil bi fante, saj so pred tem odigrali še dve zelo pomembni pokalni tekmi, a vseeno odlično odtekli dvoboj z Olimpijo.'' Državni naslov je tako zagotovljen, 29. maja pa si bodo vijolice na koprski Bonifiki prizadevale, da v finalu pokalnega tekmovanja premagajo Celjane in še drugič zapored sezono kronajo z dvojnim naslovom.

''Toliko je malih težav, da nam ne zmanjka dela''

Je po takšnih uspehih in dejstvu, da so Mariborčani na sončni strani Alp še vedno razred zase, pričakovati nove izzive in selitev trofejnega strokovnjaka na kakšnega izmed drugih, najverjetneje tujih trenerskih stolčkov? ''Ne. Imam pogodbo z NK Maribor. Moje misli so tu, ne bom šel,'' je skušal prepričati zbrane trener Mariborčanov, oblečen v slavnostno majico s številko 11, nato pa dodal, da v kolektivu kot je NK Maribor, motiva praktično nikoli ne zmanjka. ''Problematika, s katero se ubadamo vsak dan ... Toliko je malih težav, da nam enostavno ne zmanjka dela. Ne bo nam dolgčas. Od jutri dalje imamo narčte, kako moštvo dvigniti na višjo raven. Ne bojimo se nikogar na domači sceni, kar pa se tiče Evrope, želimo biti še boljši kot smo zdaj. Upam, da nam bo uspelo,'' je še odvrnil Milanič, ki bo tako z Mariborom, če ne bo prišlo do kasnejših sprememb, vztrajal na poti do novih lovorik tudi v prihodnji sezoni. Motivov resnično ne manjka. Maribor je doma osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, se v Evropi dvakrat zapored prebil do skupinskega dela lige Europa. Ostaja samo še želja, ki meji na popolnost. Veličastna liga prvakov.

Ne spreglejte