Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 10. 2010,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 10. 2010, 20.35

8 let

Milan Petrović: Sposojamo si denar, da preživimo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja si zaslužijo posebnega oskarja. S praznimi žepi in skromnimi pogoji za vadbo pridno osvajajo točke in se vzpenjajo na lestvici. To preseneča tudi trenerja Milana Petrovića.

Ajdovci so v zadnjih štirih krogih dočakali kar tri zmage in se s spodnjega dela lestvice povzpeli na četrto mesto. Podvig sovpada tudi z otvoritvijo prenovljenega štadiona, na katerem so nogometaši Primorja še nepremagani, gostom pa v treh nastopih niso oddali niti točke.

Dovoljšen razlog za zgodbo o ajdovskem čudežu, ki je presenetila slovensko nogometno javnost. Ali pač ne? ''To ni kak čudež. Le malce bolj sproščeno smo postavili zgodbo, ko je odšel Lokica. Imel je preveč trdo in agresivno roko glede na okoliščine, ki vladajo v klubu. Recesija, neizplačilo plač ... Nismo pričakovali tak razplet, ki pa je po drugi strani dokaz, da imamo vendarle neko kvaliteto v nogah,'' je povedal za Sportal Milan Petrović, krivec za prerojeno Primorje v zadnjih tednih. Po odhodu svojega ''mentorja'' Vjekoslava Lokice, pri katerem je nabiral izkušnje tudi v drugi ligi, se je lotil spremembe sistema igre. Okrepil je zvezno vrsto in ponudil igralcem več svobode. ''S tem smo pridobili več globinskih žog za igralce v konici napada ter zastavilo drzno igro s tremi napadalci. V uvodnih krogih smo imeli slabe izkušnje, saj smo se branili s 7-8 igralci in razmišljali o tekmecu, nato pa sem rekel fantom, da znajo igrati in da naj prisilijo tekmeca, da razmišlja o njih.'' Rezerve vidi še v obrambni igri, saj ekipa po njegovem mnenju prejema preveč zadetkov. Rešitev vidi na mestu vratarja, kjer bi želel v prihodnosti preizkusiti še kakšnega drugega kandidata kot Poljaka Dawida Pietrzkiewicza.

Živec in Tanjič plačujeta z lastnega žepa

Kaj pa finančne težave Ajdovcev, o katerih se je na veliko pisalo ob prehodu iz druge v prvo ligo, pa tudi v začetku sezone? Neizplačane plače še vedno predstavljajo veliko oviro, trener pa opozarja še na marsikaj drugega. Denimo igralno površino pomožnega igrišča, ki je v katastrofalnem stanju, na pomanjkanje zdravstvenih uslug ...

''Ko se kdo poškoduje, nimamo ustreznih rešitev in primernih aparatur. Šele potem pridejo na vrsto izplačila. Fante res spošutjem, ker so preživeli marsikaj. Sposojamo si denar, da preživimo. Gre res za neko posebno dokazovanje. Težko je vedno znova prepričati ljudi, ki imajo svoje družine in položnice, da stopijo na igrišče. Po vsaki tekmi namreč nekdo reče, da je v takšnih okoliščinah odigral zadnjo tekmo in ga je nato potrebno prepričevati.'' Neugodnosti je opisal tudi s prigodama dveh pomembnih členov ekipe, ki imata težave s poškodbami. ''Poškodba Simona Živca (prepona, op. p.) se vleče že deset dni. Zadnjo tekmo je odigral na silo, na mojo prošnjo, drugače pa je 'motor' ekipe in si brez njega težko predstavljamo začetno postavo. Poškodovan je tudi kapetan Almir Tanjič (stegenska mišica, op p.), oba pa plačujeta terapije s svojega žepa. Hudo je, ker prihaja do poškodb tudi zaradi slabo pripravljenega igrišča. Še sedaj ne vem, kje bomo lahko v torek opravili dva treninga.'' Želja je, da se klub nekako 'prebije' do zimskega premora, pomoč mu nudi tudi Miran Lulik, ki je prevzel tehnični del in pomaga po najboljših močeh.

''Radi bi čim dlje zdržali v tem ritmu. Nemogoče bo nadaljevati le z zmagami, bomo pa skušali doma večkrat drago prodati kožo, tudi v gosteh osvojiti kako točko, tako da bomo nekako pluli naprej v sredini lestvice,'' je izrazil željo ajdovski strateg, ki je pred leti slovenske prvoligaške zelenice spoznaval tudi v vlogi sodnika.

Ne spreglejte