Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
19.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Mezga NK Maribor NK Maribor

Sobota, 7. 12. 2013, 19.26

8 let

Mezga je Maribor vrnil na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 20., zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).

Državni prvaki so v Velenju prišli do 12. zmage v prvenstvi, ki jih je vsaj začasno spet pripeljala povsem na vrh prvenstvene lestvice. Mariborčani so bili večino tekme boljši tekmec od domače ekipe, ki pa je dolgo preprečevala vodilni zadetek. V 73. minuti je le klonila po strelu Dejana Mezge in bo zimo preživela na petem mestu.

V uvodu tekme so bili Mariborčani več pri žogi, a prave priložnosti gledalci dolgo niso videli. Tudi v nadaljevanju se izid ni spremenil, čeprav sta Nusmir Fajić in Dejan Mezga na mariborski ter Denis Klinar in Elvis Bratanović na velenjski strani prišli do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili večinoma premalo natančni.

Slika ni bila posebej drugačna ali lepša niti v drugi polovici polčasa. Domači branilci so pridno blokirali poskuse gostov, tako da sta se moštvi na glavni odmor odpravili z začetnim izidom.

V 51. minuti je po podaji iz kota do strela z glavo prišel Arghus, vendar je žoga zgolj oplazila okvir vrat. Sledilo je novo zatišje, brez pravih akcij, a s pobudo Maribora, pri katerih sta prišla do novih (nenevarnih) strelov Dejan Mezga in Arghus.

V 73. minuti pa so Mariborčani le kronali svojo premoč na igrišču. Marcos Tavares je podal v kazenski prostor, Mezga si je s spretnim sprejemom pripravil položaj za dvoboj ena na ena z vratarjem Matjažem Rozmanom in natančno usmeril žogo v levi kot domačih vrat.

Maribor je nato umiril igro, bil še enkrat nevaren prek Željka Filipovića, ki pa je za malce zgrešil cilj, in prišel do zaslužene zmage.

Velenjčani bodo v 21., prvem spomladanskem krogu gostovali v Celju, Mariborčani pa bodo gostili Koprčane.

Ne spreglejte