Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
12.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Arsenal Mesut Özil

Petek, 20. 10. 2017, 12.25

6 let, 6 mesecev

Tako je prepričan o selitvi, da je to že zaupal soigralcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Mesut Özil | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zvezdnik Arsenala Mesut Özil je po pisanju angleškega Mirrorja soigralcem že povedal, da kmalu ne bo več član topničarjev, pri katerih se za žogo podi od leta 2013. Preselil naj bi se kar na Old Trafford in združil moči z Josejem Mourinhom, s katerim sta sodelovala že pri Realu.

Nemec se je v zadnjem času povsem izgubil. Roko na srce, k temu so svoje dodale tudi poškodbe, a Özil ima igranja za klub, ki nima resnih ambicij, dovolj.

Že zdaj je jasno, da nemški reprezentant pogodbe z Arsenalom, ki mu poteče poleti 2018, ne bo podaljšal, Mirror pravi, da tudi že ve, kam ga bo vodila pot v prihodnje. Odšel naj bi k rivalskemu Manchester Unitedu, ki ga vodi Jose Mourinho.

Ima Mesut Özil še kaj dinamita v svojih nogah?

  • Da. United bo z njim napadel lovoriko na vseh frontah.
    67,77 %
    143 glasov
  • Ne. Njegova najboljša leta so že mimo.
    32,23 %
    68 glasov
Oddanih 211 glasov

Morda že januarja, verjetneje poleti

Ljubezen med Portugalcem in Özilom nam je vsem dobro znana. Predstavam, ki jih je nemški zvezdnik kazal pri Realu, se pri Arsenalu ni niti približal. Mourinho je iz njega res izvlekel maksimum in selitev na Old Trafford se ne zdi tako nemogoča.

Veliko se piše o tem, da bi se lahko 29-letni ofenzivni vezist v Manchester preselil že januarja, a precej verjetneje je, da bodo prestop izpeljali poleti, ko Nemcu poteče pogodba.

To ne bi bila prva selitev iz Emiratov na Old Trafford v zadnjem času. Navijači United se še kako radi spominjajo poletja 2012, ko je rdeče vrage okrepil Robin van Persie in Unitedu prinesel 20. naslov angleških prvakov. | Foto: Reuters To ne bi bila prva selitev iz Emiratov na Old Trafford v zadnjem času. Navijači United se še kako radi spominjajo poletja 2012, ko je rdeče vrage okrepil Robin van Persie in Unitedu prinesel 20. naslov angleških prvakov. Foto: Reuters

Ga United sploh potrebuje?

A obstaja dilema. Manchester United ima že zdaj v svoji ekipi preveč ofenzivnih centralnih vezistov. To so Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Paul Pogba in tudi Zlatan Ibrahimović se v zadnjem času bolje počuti z žogo v nogah, dodatna gneča pa bo nastala, ko se vrne še mladi in izredno obetavni Andreas Pereira

Ne spreglejte