Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
11.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Bayern München

Sreda, 24. 4. 2013, 11.35

7 let, 12 mesecev

Messi se ni izgovarjal na poškodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je bil na dvoboju na Bavarskem le bleda senca najboljšega nogometaša na svetu. Na vrata Bayerna je streljal le enkrat in na tekmi pretekel dobrih sedem kilometrov.

Strokovno vodstvo Barcelone je tvegalo, velik je bil tudi pritisk javnosti (verjetno pa tudi pokroviteljev). Odločitev pa se na koncu ni izkazala za posrečeno. Poškodba Lionela Messija, na delu ga ovirajo bolečine v stegenski mišici na desni nogi, še ni toliko zaceljena, da bi lahko Argentinec zaigral sproščeno. In na polno.

Zaradi tega je trpela igra Barcelone, navijači katalonskega ponosa pa so dočakali eno najslabših predstav Messija v zadnjih letih. Povsem razumljivo, saj je naletel na ogret bavarski stroj, poleg tega pa je imel še težave z zdravjem. A tega po tekmi ni hotel trobiti na ves glas. "Nisem igral dobro, poškodba pa ne ni motila. Bayern je bil močnejši od nas. Veliko močnejši," je "viteško" priznal 25-letni napadalec iz Rosaria, ki je le dve uri pred srečanjem prejel protibolečinsko injekcijo.

Na tekmi je pretekel le 7409 metrov. Najmanj izmed vseh pri Barceloni. Devetdeset minut je na zelenici prebil tudi Xavi Hernandez, a je za razliko od ne povsem pripravljenega Argentinca pretekel skoraj 12 kilometrov. Messi, najboljši strelec Barcelone, je na vrata Bayerna poslal le en (nenevaren) strel, nad njim so bili storjeni trije prekrški, navijači blaugrane pa so najbolj pogrešali njegovo znano vrlino - nepredvidljive podaje v vročem območju kazenskega prostora Bayerna, ki bi sejale strah in nemir v branilsko vrsto tekmecev. Zato so si mnogi po srečanju postavljali vprašanje, ali je bilo sploh smotrno, da je odigral vso tekmo. Bi moral sedeti na klopi in podobno kot na povratni tekmi s Parižani vstopiti v igro kot adut?

Nemoč Barcelone domiselno opisuje podatek, da je prvič v okvir vrat Bayerna streljala šele v 69. minuti. "Na povratni tekmi nam ne bo enostavno, a poizkušali bomo izločiti Bayern. Moramo se dvigniti in zaključiti prvenstvo. Če se ne bomo uvrstili v finale, bo to naš cilj v prihodnji sezoni," je poudaril Messi, ki želi v prestolnici Katalonije odigrati še veliko sezon. Tokrat očitno ne bo najboljši strelec lige prvakov, saj mu vodilni Cristiano Ronaldo na lestvici beži za tri gole, Portugalec pa bi lahko zaigral tudi v finalu lige prvakov. Za razliko od Argentinca, ki bo prihodnjo sredo najverjetneje zaključil z evropsko sezono.

Ne spreglejte