Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 11. 2016,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

4

Natisni članek

liga prvakov špansko prvenstvo Luis Enrique Celtic Glasgow Barcelona Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 24. 11. 2016, 10.45

6 let, 6 mesecev

Rekorder Lionel Messi

Ronaldu speljal rekord pred nosom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

4

Lionel Messi Celtic Barcelona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Lionel Messi (Barcelona) in Cristiano Ronaldo (Real) bosta čez deset dni obračunala v velikem derbiju španskega prvenstva. Zanimivo bo tudi v ligi prvakov, kjer lahko Argentinec popravi mogočen rekord, ki ga je lani postavil Portugalec. Na tekmi v Glasgowu je postal prvi Zemljan, ki je na mednarodnih klubskih tekmah dosegel sto zadetkov.

Cristiano Ronaldo je v prejšnji sezoni, ki jo je oplemenitil z naslovom evropskega klubskega prvaka, v skupinskem delu lige prvakov dosegel 11 zadetkov in postavil nov rekord. S povprečjem skoraj dveh zadetkov na tekmo je postavil nov mejnik in tekmecem poslal sporočilo, kako bo njegov podvig težko izboljšati. Vrgel je rokavico največjim svetovnim asom.

Messi poskrbel za dva jubileja

V 24. minuti je popeljal Katalonce v vodstvo. | Foto: Reuters V 24. minuti je popeljal Katalonce v vodstvo. Foto: Reuters Izzval je tudi dolgoletnega tekmeca Lionela Messija, ki zasleduje Portugalca na večni lestvici strelcev lige prvakov. Argentinec je v evropsko sezono krenil strelsko zelo razigran. V štirih nastopih, eno tekmo je izpustil zaradi poškodbe, je zbral devet golov, tako da za rekordom Ronalda zaostaja le še dva zadetka.

Nazadnje je zablestel v Glasgowu, kjer je z dvema zadetkoma popeljal Katalonce do pomembne zmage (2:0), s katero si je Blaugrana prvo mesto v skupini B zagotovila že pred zadnjim krogom. Drugouvrščeni Manchester City po remiju v Mönchengladbachu (1:1) za Barcelono zaostaja že štiri točke, tako da Messija in druščine ne more več prehiteti.

Barcelona je v sredo gostovala na Škotskem že tretjič v zadnjih petih letih. Celtic se je izkazal za nevarnega tekmeca. Ustvaril si je nekaj priložnosti, a se njegovi nogometaši v primerjavi z Messijem niso vpisali med strelce. Argentinec je v vsakem polčasu zadel po enkrat in osrečil privržence španskega prvaka.

Rodgers bi z Messijem premagal Barcelono

Trener Celtica Brendon Rodgers je po tekmi čestital Argentincu. | Foto: Reuters Trener Celtica Brendon Rodgers je po tekmi čestital Argentincu. Foto: Reuters Na srečanju se je veselil tudi dveh jubilejev. Ko je v 24. minuti atraktivno popeljal svojo ekipo v vodstvo, je dosegel 400. zadetek Barcelone v obdobju, odkar na trenerskem stolčku sedi Luis Enrique. Ko je v drugem polčasu zadel v polno že z bele točke, se je veselil že stotega zadetka na tekmah klubskega mednarodnega tekmovanja.

Čeprav je še v začetku sezone krepko zaostajal za Ronaldom, ga je prehitel in kot prvi Zemljan prebil mejo stotih golov. V ligi prvakov jih je dosegel 92 (rekorder Ronaldo jih ima 95), tri je dal na tekmah evropskega superpokala, pet pa na klubskem svetovnem prvenstvu. Portugalec jih je v evropskih klubskih tekmovanjih dal 98, enega pa je dodal še na svetovnem klubskem prvenstvu, ko je pred devetimi leti nosil dres Manchester Uniteda. 

''Če bi imeli Messija, bi lahko premagali Barcelono. Je neverjeten igralec, verjetno najboljši na svetu, vedno lačen zadetkov. Ko je na igrišču, naredi vsako ekipo boljšo. Moji igralci se morajo naučiti, da tako kakovostnemu igralcu ne smejo puščati toliko praznega prostora," je po dvoboju pohvalil Messija trener Celtica Brendan Rodgers.

Veliki adut za el clasico

Cristiano Ronaldo, ki je v torek gostoval v "domači" Lizboni, se v primerjavi z Messijem v 5. krogu skupinskega dela lige prvakov ni vpisal med strelce. Ostaja pri 99 zadetkih, ki jih je dosegel v mednarodnih klubskih tekmovanjih. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo, ki je v torek gostoval v "domači" Lizboni, se v primerjavi z Messijem v 5. krogu skupinskega dela lige prvakov ni vpisal med strelce. Ostaja pri 99 zadetkih, ki jih je dosegel v mednarodnih klubskih tekmovanjih. Foto: Reuters Njegov trener Enrique je bil zadovoljen. Slaba volja po skromnem remiju na zadnji tekmi španskega prvenstva (0:0 doma z Malago), ki jo je Messi zaradi bolezni izpustil, je pozabljena. Barcelono čez deset dni čaka velik preizkus, domači el clasico proti vodilnemu Realu, na katerem lahko Katalonci popravijo napako in se vrnejo v igro za naslov španskega prvaka.

Messi, ki je v tej sezoni odigral 15 tekem za Barcelono in dosegel 18 golov, bo na derbiju vseh derbijev velik adut gostiteljev, pri belih baletnikov pa bo zaradi poškodbe desnega gležnja manjkal hitri Valižan Gareth Bale. Barcelona nima težav z zdravjem najbolj izpostavljenih posameznikov.

Na Celtic Parku je zaigrala z zvezdniškim trojčkom MSN, ki ga poleg Messija sestavljata še dva južnoameriška velemojstra, Urugvajec Luis Suarez in Brazilec Neymar.

Ne spreglejte