Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 11. 2011,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo David Villa

Petek, 4. 11. 2011, 9.48

8 let

Messi: Real je boljši kot lani, a ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lionel Messi je v tej sezoni odigral 17 tekem in dosegel že 22 zadetkov. Argentinec priznava, da je Real močnejši kot v minuli sezoni, primerjave s Cristianom Ronaldom pa ga ne zanimajo.

Argentinec, ki pooseblja neverjetno lahkoto pri doseganju zadetkov, je ob predstavitvi novih nogometnih čevljev v Kataloniji posvetil tudi nekaj besed največjemu tekmecu, madridskemu Realu. Mourinhova četa v zadnjih tednih beleži odmevne uspehe, kar ponuja navijačem ''belih baletnikov'' dober obet pred ''el clasicom'', derbijem vseh derbijev, ki bo na sporedu čez mesec dni. ''Do takrat je še daleč, lahko pa priznam, da igra Real boljše kot v minuli sezoni. Sploh po avgustu, ko je povzdignil formo. A močnejši smo tudi mi, sploh zaradi vseh okrepitev, ki so prišle v Barcelono,'' meni Lionel Messi, ki ne mara neposrednih primerjav s prvim asom Reala, Cristianom Ronaldom. ''O tem sploh ne razmišljam. Ne tekmujem z nobenim izmed igralcev, pač pa se trudim, da osvojim z Barcelono čim več točk in lovorik.'' Nekatere kritike, ki jih je bilo zaslediti po nedavni strelski suši, trajala je tri tekme, se niso dotaknile njegovega srca. Za zlobne in škodoželjne jih je označil tudi predsednik ''azulgrane'' Sandro Rosell. ''Vedno sem bil raje tiho. Navsezadnje nisem dosegel gola le tri tekme, nič več,'' je pripomnil. Govorice, ki so zrasle na zelniku časopisa iz Valencie, češ da med njim in soigralcem v konici napada, španskim reprezentantom Davidom Villo, prihaja do nesoglasij in občasnih kratkih stikov, je označil za smešne in napačne. Z njimi se tudi ne obremenjuje, saj sam pri sebi ve, da nimajo niti ene skupne točke z resnico.

''V slačilnici ni nobenih težav. Ključ do uspehov Barcelone je vedno ležal v našem prijateljstvu. Ne vem, kaj se je dogajalo med Guardiolo in Ibrahimovićem, sam pa nisem imel nikoli težav z nobenim,'' se je navezal na težko pričakovano izdajo avtobiografije švedskega posebneža v nogometnih čevljih, kjer ''Ibro'' dogajanje v ''sveti'' garderobi katalonskega kluba predstavlja s svojega zornega kota, nekaj kritik pa naj bi namenil tudi Messiju. Barcelono po gladki zmagi nad Viktorio in zagotovljenim nastopom v osmini finala lige prvakov čaka nova zahtevna naloga. Nedeljsko gostovanje pri ponosnih Baskih v Bilbau. Athletic vodi njegov rojak Marcelo Bielsa, ki ga Messi zelo spoštuje: ''Nikoli nisem z njim sodeloval, bi si pa to želel. Občudujem njegove dosežke z Argentino, Čilom in Athleticom,'' je pohvalil argentinskega strokovnjaka in navijače Barcelone navdušil z željo, da bi ostal zvest dresu evropskih prvakov vse do konca kariere.

Ne spreglejte