Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
22. 8. 2012,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 22. 8. 2012, 13.27

8 let

Messi pred superpokalom: Osvojiti želimo vse

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Morda se zdi superpokalna tekma malo pomembna, a če je to El Clasico temu ni tako. "Še vedno smo lačni lovorik. Osvojiti želimo vse," pred derbijem z Realom pove Barcelonin Lionel Messi.

Prvi El Clasico, derbi nogometnih velikanov Barcelone in Reala Madrida, v novi sezoni bo četrtkov obračun španskega superpokala na Nou Campu. Čeprav bo Tito Vilanova prvič vodil katalonski klub na velikem derbiju, to ne bo njegovo prvo soočenje s trenerjem ekipe iz španske prestolnice Josejem Mourinhom. Pred letom dni se je ob koncu druge superpokalne tekme zgodil incident: med igralci je prišlo do množičnega prerivanja, sodnik je pokazal pet rdečih kartonov, Mourinho pa je s prstom v oko dregnil Vilanovo. Portugalec je dobil dve tekmi suspenza za tekme superpokala, Španec eno, a je španska nogometna zveza kazni razveljavila in tako lahko oba vodita svoji moštvi ta četrtek in naslednjo sredo na povratni tekmi na Santiagu Bernabeu.

Opravičila ni bilo. Pravita, da sta dogodek pustila za sabo. Vilanova bi se mu na najlepši način oddolžil z zmago na superpokalu. Zanj bi bil to izjemen začetek na klopi Barcelone – če bi svojega prijatelja Pepa Guardiolo, ki je osvojil 14 lovorik, nasledil z novim kosom srebrnine.

V lanski sezoni sta se ekipi pomerili šestkrat: videli smo dva remija, tri zmage Barcelone in eno Reala. Barça je bila za gol boljša na superpokalnih tekmah in na četrtfinalnih dveh kraljevega pokala, ki ga je kasneje tudi osvojila in si tako znova priigrala sodelovanje na superpokalu. V ligi so jesensko tekmo dobili Katalonci, spomladansko pa Madridčani in nato z devetimi točkami prednosti osvojili državno lovoriko oziroma po treh letih s prestola vrgli največjega tekmeca. Sezono 2012/2013 so bolje začeli podprvaki, ki so minulo nedeljo v prvem krogu Primere s 5:1 ponižali Real Sociedad. Medtem je Real Madrid z Valencio igral neodločeno 1:1. Če je Lionel Messi zabil dvakrat, je njegov prvi protikandidat za najboljšega strelca leta Cristiano Ronaldo ostal brez gola.

Real se pred novo sezono (še) ni okrepil, Barcelona pa je po Jordiju Albi pripeljala še Alexa Songa. Vprašanje, če bo Kamerunec na prvi tekmi superpokala igral. Dodatna okrepitev je vrnitev osem mesecev poškodovanega Davida Ville, ki bo znova vstopil s klopi. Da bi imel Real možnost za zmago, mora nekako ustaviti hitro igro številnih podaj Barcelone in Lionela Messija. "Ekipa ima še vedno isto filozofijo kot pod Pepom. V slačilnici smo še vedno vsi lačni lovorik. Osvojiti želimo vse, Težko bo, a se bomo potrudili," pred superpokalom napoveduje Messi. Predvsem pa Real potrebuje bolj razpoloženega Ronalda, ki v nedeljo ni niti enkrat sprožil na gol. "Nisem še stoodstoten, a saj bom kmalu v vrhunski formi," obljublja Portugalec. Zaradi udarca v glavo po trčenju v Ikerja Casillasa bržkone ne bo igral Pepe, ki je dan preživel v bolnišnici (ekipo pa zapušča Nuri Sahin, ki odhaja na enoletno posojo v Arsenal).

Ne spreglejte