Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 5. 2011,
13.58

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Josep Guardiola Lionel Messi Lionel Messi Manchester United Barcelona

Četrtek, 26. 5. 2011, 13.58

7 let, 10 mesecev

Messi: Navijači nam zaupajo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši nogometaš Barcelone Lionel Messi je napovedal, da bomo v soboto priča posebni tekmi, trener Josep Guardiola pa je prepričan, da bodo odločale malenkosti. Leta 2009 so šle v prid Kataloncem.

Katalonci si optimizem pred sobotnim spektaklom polnijo tudi na račun prijetnega spomina na rimski večer, ko so z 2:0 odpravili ''rdeče vrage'' in si prilastili evropsko lovoriko. Takrat je bil prvi zvezdnik Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo, ki je v tej sezoni občutil moč Barcelone v dresu madridskega Reala. ''V finalu leta 2009 je bil Cristiano Ronaldo zelo pomemben igralec za Manchester United. Zdaj ne igra več za United, ki pa je še vedno močna ekipa. Bolj jo spremljaš, bolj se zavedaš, kako dobro igra,'' je Josep Guardiola pohvalil otoškega tekmeca v velikem finalu, ki naj bi imel na tribunah glasnejšo podporo občinstva.

Guardiola želi naslov

Dvoboj se vendarle igra na Otoku, zaradi morebitnega strahu pred odpovedjo letalskih poletov - nad Islandijo spet ''nagaja'' vulkanski pepel - pa so se v Anglijo odpravili že v sredo. Na pomoč jim je priskočil Arsenal in omogočil treninge v svojem pripravljalnem središču. Če bodo razmere nad Otokom konec tedna dovoljevale letalski promet, se bo z velikansko vojsko navijačev na Wembleyju bohotila tudi Barcelona, če pa bodo nastopile manj ugodne okoliščine, bi lahko bile vrste navijačev ''blau-grane'' zelo razredčene. ''To je finale, ki zahteva posebno taktično pripravo. Prelivala se bodo močna čustva, na igrišču pa bodo razvidne vrline in pomanjkljivosti. Tako kot pri tekmecu. Rad bi znova postal evropski prvak. Odločala bo vsaka malenkost in priprava na dvoboj. V Rimu je Valdes ubranil Ronaldu vse strele, Pique pa je bil vedno pri žogi pred Parkom. To so malenkosti, ki pa te na koncu popeljejo do evropskega naslova,'' je ponazoril ''Pep'', ki bo v soboto lovil priložnost, da se še drugič kot trener polasti evropskega naslova. Kot igralec je že stopil na evropski vrh. In to prav v Londonu, na ''starem'' Wembleyju, ko je v začetku devetdesetih let minulega stoletja stopil na prste Katančevi Sampdorii.

Prvi zvezdnik Barcelone in najboljši strelec lige prvakov, argentinski velemojster Lionel Messi, je pred srečanjem previden: ''To je finale in v finalu ni favoritov. To je posebna tekma, v kateri lahko vsak zmaga. Naši navijači nam zaupajo. Verjamemo v to, česa smo zmožni. Verjamem, da prihajamo v London dobro pripravljeni,'' je poudaril igralec, ki nosi pri katalonskem ponosu zelo cenjeno številko 10. Mrežo Manchester Uniteda je že zatresel. In to v velikem finalu, ko je dosegel zadetek za 2:0 in končno zmago španskega predstavnika. Se lahko med strelce vpiše tudi v Londonu?

Ne spreglejte