Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2009,
16.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 12. 2009, 16.05

8 let, 3 mesece

Messi najboljši na zemeljski obli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na slovesnosti Mednarodne nogometne zveze v Švici je lovoriko za najboljšega nogometaša na svetu pričakovano prejel Argentinec Lionel Messi.

Z Barcelono je osvojil vse, kar se je dalo (neverjetni niz šestih zaporednih naslovov v Španiji, Evropi in na svetu), nekaj več negotovosti je občutil le v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010, kjer si je po imenih izjemno močna Argentina mesto med elito zagotovila šele v zadnjem krogu. Messi je letos že prejel evropsko različico nagrade, Ball d'Or.

Tako je na prestolu zamenjal lanskoletnega dobitnika te prestižne Fifine nagrade, Portugalca Cristiana Ronalda. Slednji pa odra ni zapustil brez nagrade, saj je prejel Fifino nagrado Puskas, ki so jo podelili prvič, in sicer za najboljši zadetek sezone 2008/09. Ob prejemu nagrade je nizkorasli igralec Barcelone dejal: "Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so glasovali. To je velika čast, da sem prejel to nagrado. Veseli me, da me nogometaši cenijo. Vsem bi se želel zahvaliti, nagrado pa bom delil z vsemi soigralci. Nagrada je najboljše darilo za Barcelono, soigralce in mene ob iztekajočem se letu. Še enkrat hvala vsem."

Med dekleti so bile nominirane Cristiane in Marta iz Brazilije, Inka Grings ter Birgit Prinz iz Nemčije in Kelly Smith iz Anglije. Nagrado je prejela Marta, ki je tako postala nogometašica leta že četrtič zapored. Brazilka se je nagrado zelo razveselila: "Sem presenečena. Želim se zahvaliti soigralkam pri Los Angelesu, Santosu in Braziliji. Gre za individualno nagrado, ki pa je ne bi mogla osvojiti, če ne bi bilo soigralk. Sem zelo vesela, da sem postala prva ženska, ki ji je uspelo osvojiti nagrado štirikrat zapored in upam, da bo to pomagalo pri razvoju ženskega nogometa."

Ne spreglejte