Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 7. 2011,
7.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Argentina

Torek, 5. 7. 2011, 7.40

7 let, 12 mesecev

Messi na napačni strani igrišča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor argentinske izbrane vrste Sergio Batista pred drugim srečanjem Copa Americe ne bo menjal postave v napadu. Želi pa si, da se Lionel Messi ne bi več vračal po žogo na svojo polovico.

Argentinski navijači so na letošnjem južnoameriškem spektaklu na hladno prho naleteli že na prvem srečanju. ''Streznila'' jih je Bolivija, dvakratni svetovni prvaki pa so za zameček lovili še zaostanek in na koncu stežka osvojili točko (1:1). Zadetek pa ni prispeval nihče iz napadalnega trojca, ki se je znašel v začetni postavi (Messi, Tevez in Lavezzi), temveč ''adut s klopi'' Sergio Agüero. Selektor Sergio Batista, nekdaj odlični reprezentant (na ''zmagovitem pohodu'' do naslova na SP 1986 je odigral vseh sedem tekem), pred srečanjem drugega kroga s Kolumbijo ne napoveduje bistvenih sprememb. Vsaj v napadu.

Batista: Messi mora stati in igrati v napadu

''Nikoli nisem maral menjav ekipe od tekme do tekme. Napadalci bodo deležni nove priložnosti. Agüero je v odlični formi, a bo še malce počakal. Počakajmo še na drugo tekmo,'' razmišlja selektor ''gavčev'', ki bo edino zamenjavo opravil v obrambnem delu. Pablo Zabaleta bo v začetni enajsterici zamenjal Marcosa Roja, neuničljivi kapetan Interja Javier Zanetti pa se bo preselil na levo stran. Po razočaranju z Bolivijo je Batista opravil poseben pogovor s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem. Junak Barcelone v državnem dresu ne ponavlja predstav, s katerimi je Katalonce popeljal na evropski vrh. Razlog, zakaj je temu tako, je ponudil tudi Batista: ''Lionela videvam na napačni sredini igrišča. To se ne sme dogajati. Mora stati v napadu in igrati na četrtini igrišča, najbližji vratom tekmeca. Ne sme več priti do tega, da bi bili pred njim naši zvezni igralci,'' je mnenja selektor Argentine.

Nekoliko bolj kritičen do soigralcev pa je bil predsednik Argentinske nogometne zveze. Njegova podpora Messiju, ki v reprezentanci še ni pokazal vsega, kar zna, je brezmejna. Tako je po dvoboju z Bolivijo izpostavil, da Messi nikoli ne odigra slabega dvoboja, da pa krivda za skromne rezultate leži pri soigralcih. ''Zato se mora po žogo vračati na svojo polovico,'' je dodal Julio Grondona v pogovoru za Radio del Plato. Bo nova ''postavitev'' velemojstra iz Rosaria na srečanju s Kolumbijo obrodila sadove?

Ne spreglejte