Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nissan Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Robert Lewandowski Thomas Müller Neymar Juventus Real Madrid Barcelona Bayern München

Petek, 20. 3. 2015, 11.18

8 let

Messi je dosegel najlepšega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štiri polfinalne tekme lige prvakov so postregle s 13 zadetki, žiriji Uefe in Nissana pa sta izbrali pet najlepših. Največ glasov je zbral Leo Messi.

Na prvi polfinalni tekmi med Barcelono in Bayernom je nase opozoril Lionel Messi. Dosegel je dva zadetka ter prispeval še podajo za zadnji gol, Katalonci pa so s 3:0 odpihnili Bavarce, ki so imeli še 13 minut pred koncem srečanja v žepu "varnih" 0:0, nato pa je stopil na veliki oder Argentinec. Njegov drugi gol je bil izjemen. Mojstrsko se je otresel branilca Bayerna Jeromea Boatenga, nato pa elegantno poslal žogo prek Manuela Neuerja v nebranjeni del Bayernovih vrat. Zbral je 53 odstotkov vseh glasov in postal Nissanov gol tedna.

Messi na povratnem srečanju ni dosegel zadetka, je pa z Barcelono uresničil cilj in se brez večjih stresov uvrstil v finale. Bayern je slavil "pirovo" zmago s 3:2. Po prvem polčasu ni kazalo na zmago gostiteljev, saj je Barcelona vodila z 2:1. Oba zadetka za goste je dosegel Neymar. Brazilec je dvakrat utišal Allianz Areno v Münchnu, žiriji Uefe in Nissana pa je bil bolj všeč prvi, ki je strl srca navijačem nemških prvakov, saj je vodstvo Bayerna trajalo le pičlih osem minut.

Bayern je šel v drugem polčasu na vse ali nič ter dvakrat zatresel mrežo Barcelone. Najprej je rezultat na 2:2 z natančnim in ostrim udarcem izenačil Poljak Robert Lewandowski, ki je zaradi poškodbe nosa zaigral s posebno zaščitno masko, zmago pa je Bavarcem zagotovil Thomas Müller in prekinil niz 18 srečanj Barcelone brez poraza.

Med kandidati za gol tedna se je znašel tudi Cristiano Ronaldo, ki si z desetimi zadetki na lestvici najboljših strelcev lige prvakov deli prvo mesto z Messijem. Portugalec se je med strelce vpisal na obeh tekmah z Juventusom. Na tekmi v Torinu je z glavo z neposredne bližine izenačil na 1:1, kar pa belim baletnikom ni pomagalo k napredovanju, saj so srečanje v Italiji izgubili z 1:2, nato pa doma iztržili le 1:1.

Ne spreglejte