Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 4. 2013,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona PSG Lionel Messi Lionel Messi Zlatan Ibrahimović Carlo Ancelotti

Sreda, 10. 4. 2013, 13.05

8 let

Messi gor ali dol, v Barceloni bo spektakel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Je Barcelona brez Lionela Messija tako oslabljena, da bi se lahko poslovila že v četrtfinalu? Parižani si s tem nočejo beliti glave. V Katalonijo prihajajo z znanim ciljem. Doseči več golov od Barçe.

Španski predstavniki v ligi prvakov so imeli v torek polovičen izkupiček. Ni dosti manjkalo, pa bi se v polfinale uvrstila oba. Malagi je v odločilnih sekundah zmanjkalo nekaj zbranosti, pa še kaj drugega, bi po spornih sodniških odločitvah jezno pripomnili Andaluzijci, Real pa je vzdržal pritisk v bučnem carigrajskem kotlu. Kako se bo odrezala Barcelona, še tretji četrtfinalist lige prvakov, ki tekmuje v la ligi? Sodeč po rezultatu, ki ga je pripeljala iz Pariza (2:2), je na dobri poti, da izloči najboljšo, hkrati pa tudi najbogatejšo francosko ekipo. Bo pa to vse prej kot lahkoten opravek, saj na štadion Camp Nou prihaja zvezdniška zasedba z nekaterimi prekaljenimi mojstri, vajenimi najtežjih izpitov. In slednjih gotovo ne bo zanimalo, ali bo Lionel Messi nared za odločilno katalonsko-francosko bitko, saj se zavedajo, da moč Barcelone predstavlja še kdo drug kot le argentinski stroj za zadetke (in rekorde).

Ancelotti: Možnosti so majhne, a obstajajo

Ne nazadnje je nazorno sporočilo poslala sobotna petarda v mreži Mallorce, na tekmi pa je blestel Cesc Fabregas. Trikratni strelec in dvakratni podajalec, prvi Španec, ki se je podpisal pod hat-trick na ligaški tekmi po letu 2001, ko je trikrat v polno zadel Luis Enrique. Dosežek, vreden Messijevih številk. In vprašanje je, če bi nekdanji kapetan Arsenala sploh dobil priložnost, če ne bi 25-letnemu Argentincu nagajala stegenska mišica. "Če ne bo igral Messi, se bodo naše možnosti še povečale, se pa nagibamo k temu, da zaradi tega ne bomo menjali strategije. Moramo zaigrati samozavestno, saj nas čaka ponovna tekma z eno najboljših ekip na svetu. Ne smemo razmišljati o napakah s prve tekme, pač pa le o tistih stvareh, ki smo jih v Parizu izpeljali dobro," sporoča Carlo Ancelotti, ki je v ligi prvakov odigral že ogromno pomembnih tekem in bo lahko z bogatimi izkušnjami v veliko pomoč Parižanom. Podobno kot Zlatan Ibrahimović, ki se vrača na štadion, kjer je zasovražil Josepa Guardiolo in se z Barcelono razšel v nič kaj prijetnih odnosih. Na prvi tekmi je zatresel mrežo nekdanjih soigralcev, zdaj želi dosežek ponoviti še na Camp Nouu. "Vemo, da so naše možnosti o polfinalu majhne, a obstajajo. Na prvi tekmi smo dokazali, da se znamo kosati s tako fantastičnim tekmecem," dodaja italijanski strateg, ki se mu v Franciji nasmiha naslov državnega prvaka.

Vilanova je moral premešati obrambo

Barcelona pred domačim občinstvom ni izgubila evropske tekme vse od 20. oktobra 2009, ko je blaugrano presenetil Rubin Kazan. Od tedaj je odigrala 20 domačih srečanj in jih kar 16 rešila v svojo korist. Za napredovanje v polfinale ji zadostuje že remi z majhnih številom zadetkov (0:0 in 1:1), kar pa ne bo spremenilo namere Barcelone, da poskuša z napadalnim pristopom čim prej razjasniti ime potnika v polfinale. "PSG ne bo spreminjal sloga. Dobro ga poznamo in vemo, da je najbolj nevaren v protinapadih. Za napredovanje moramo zmagati in se že šestič zapored uvrstiti v polfinale," napoveduje Jordi Roura. S pariško popotnico, rezultatom 2:2, je zadovoljen. "Povratno tekmo moramo vzeti zelo resno. Kot da bi igrali finale. Od prve sekunde dalje si bomo poskušali zagotoviti zmago," meni pomočnik Tita Vilanove, ki bo moral luknje v branilski vrsti krpati s Kameruncem Alexom Songom. Afričan, ki se po prihodu iz Londona v Barceloni ni naigral, naj bi združil moči z Gerardom Piquejem.

Kapetan Carles Puyol in Argentinec Javier Mascherano sta na seznamu poškodovancev, vprašljiv pa je nastop treh prvokategornikov: Messija, Pedra Rodrigueza in Adriana. V torek naj bi vsi že trenirali s soigralci, javnost pa najbolj zanima, če bo nared najboljši strelec. Odgovor bomo izvedeli uro pred tekmo, ko naj bi strokovno vodstvo Barcelone podalo končno odločitev. Odločitev o polfinalistu bo padla še nekaj ur pozneje. Morda tudi blizu polnoči, če bo po rednem delu 2:2 …

Ne spreglejte