Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2011,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Mejač Maribor Domžale

Nedelja, 10. 4. 2011, 15.53

8 let

Mejač: To se ne sme dogajati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani so bili kljub remiju proti Domžalam videti slabe volje, pa čeprav so ohranili prednost sedmih točk. Zmotila jih je predvsem igra v drugem polčasu, ko jim je padla zbranost.

Maribor je v prvem polčasu deloval trdno in čvrsto v obrambi ter razigran in spreten v napadu. Dejstvo tega sta bila dva zadetka, lahko pa bi bila prednost še višja, če bi Etien Velikonja, ki je bil dvakratni podajalec in eden najboljših pri Mariboru, zadel z bližine. Tudi branilci so imeli v prvem polčasu razlog za zadovoljstvo, nato pa nekoliko popustili in izpustili dve točki. "Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, tako kot smo se dogovorili, povedli in si priigrali še stoodstotno priložnost. V nadaljevanju se nismo želeli potegniti, ampak spet se je ponovila stara zgodba. Očitno v glavah že mislimo, da je tekma odločena, preveč smo bili odprti in prejeli dva zadetka. Res pa je, da si nasprotnik ni ustvaril kakšnih večjih priložnosti. Vrnili smo jih v igro in škoda, ker nismo zadržali dva gola prednosti," odgovarja Aleš Mejač.

Po izjemnem jesenskem delu sezone, pa Maribor kljub nekaterim spodrsljajem tekmece brez večje težave drži na varni razdalji. "Prednost je še zmeraj enaka, a mi se na to ne oziramo, gremo iz tekme v tekmo. Vse pa bomo naredili, da zmagamo že na naslednji tekmi. Proti Kopru smo imeli slab dan, pobrali smo se že proti Primorju, v Domžalah smo odigrali dober prvi polčas, a to, kar se je zgodilo v drugem polčasu, se ne sme dogajati. Vendar na srečo je naslednja tekma že pred nami in moramo strniti vrste," odgovarja desni bočni branilec.

Mariborčani imajo v drugem delu prvenstva precej težav z igro v obrambi. Čeprav si tekmec ne ustvari kakšnih večjih priložnosti, žoga včasih tudi po naključju pristane v mariborski mreži. Tako je bilo tudi pri prvem zadetku, ko je Aleksander Rajčevič nekoliko zmedel Mateja Radana.

"Tekmo smo imeli v svojih rokah, vodili z 2:0 ob polčasu in igrali zelo dobro. Ne vem, kaj nam je bilo v drugem polčasu, nekoliko smo popustili, čeprav nasprotnik ni imel kakšne konkretne priložnosti. Pri prvem golu je žoga zadela enega od naših igralcev, pri drugem pa se je zgodilo, kar se je. Gremo dalje, še naprej je naša prednost sedem točk in treba je zadržati to prednost," je dejal Rajčevič.

Ne spreglejte