Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
18. 2. 2015,
19.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Goran Cvijanović Marko Ranilović

Sreda, 18. 2. 2015, 19.16

7 let, 12 mesecev

Matjaža Keka bodo spet opevali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rijeka, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Matjaž Kek, je v zaostali tekmi hrvaškega prvenstva s 3:0 odpravila splitski Hajduk in prišla do točk na prestižnem jadranskem derbiju.

V prvi tekmi v letošnjem letu je Rijeka navdušila, v prvi tekmi četrtfinala hrvaškega pokala je bila v Zagrebu s 4:1 boljša od tamkajšnje Lokomotive in je na dobri poti, da se v tekmovanju, v katerem brani naslov, uvrsti med najboljše štiri.

Potem je pretekli konec tedna v lokalnem prvenstvenem na zelo slabem igrišču v Pulju proti tamkajšnji Istri remizirala brez zadetkov, zdaj pa se spet vrnila v zmagovalne tirnice.

Tokrat je v zaostali tekmi hrvaškega prvenstva pred krat osem tisoč navijači na Reki premagala velikega rivala, splitski Hajduk je padel s 3:0.

Odločitev padla že po 13 minutah

Tekma je bila, kot se je izkazalo pozneje, odločena že v uvodnih 13 minutah. Do takrat je Rijeka vodila z 2:0. Najprej je že v drugi minuti zadel Vedran Jugović, dobrih deset minut pozneje je albanski napadalec Bekim Balaj, ki je v klub prišel pozimi, povišal vodstvo.

Tega so Rečani zanesljivo držali vse do konca tekme in ga takrat še povečali. V 84. minuti je z drugim golom na tekmi končni rezultat postavil junak tokratnega jadranskega derbija Jugović.

Slovenskega trenerja, ki uspešno vodi Rijeko, Matjaža Keka, bodo po navdušujoči predstavi, ki so jo njegovi nogometaši prikazali na enem izmed največjih derbijev hrvaškega nogometa, privrženci Rijeke v prihodnjih dneh zagotovo spet glasno opevali.

Slovenec debitiral v majici Hajduka

Slovenski branilec Miral Samardžić je tudi tokrat za Rijeko igral od prve do zadnje minute, medtem ko vezista Gorana Cvijanovića še drugič zapored ni bilo niti na klopi drugega najboljšega hrvaškega kluba v zadnjih letih.

Pri gostih je debitiral slovenski vratar Marko Ranilović, ki je med vratnicama Hajduka stal vso tekmo.

Prvo mesto neulovljivo, drugo praktično zagotovljeno

Rijeka po novi zmagi ostaja na drugem mestu prvenstvene lestvice. Zagrebški Dinamo na prvem mestu se zdi neulovljiv, za njim Rečani zaostajajo za devet točk. Pred Hajdukom, ki je tretji, pa so si zdaj nabrali že 14 točk prednosti in si praktično že zagotovili drugo mesto.

Ne spreglejte