Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2017,
6.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Anton Žlogar NK Triglav Matic Črnic Rijeka Matjaž Kek

Sobota, 24. 6. 2017, 6.30

6 let, 6 mesecev

Kekova Rijeka na pripravah v Sloveniji

Matjaž Kek: Ne bi imel obraza prekiniti z Rijeko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
NK Rijeka, Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvaški nogometni prvak Rijeka se nahaja na pripravah v Kranjski Gori, kjer so izbranci Matjaža Keka deležni velikega gostoljubja. ''Tu so idealni pogoji in prijazni ljudje. Ne bi menjali kraja priprav,'' je v pogovoru za Planet TV poudaril 55-letni Mariborčan.

Prvi slovenski trener, ki je popeljal hrvaški klub do državnega naslova, se z Rijeko pripravlja na novo sezono, v kateri se bo prvič preizkusil tudi v kvalifikacijah za ligo prvakov. Po kratkem poletnem oddihu, časa za sproščanje je bilo le 12 dni, se je Matjaž Kek vrnil k delu.

V glavi mu še vedno odzvanjajo podobe veličastne evforije, ki je zajela Reko po zgodovinskem naslovu hrvaškega prvaka, katerega so Rečani pozneje začinili še s pokalnim naslovom. ''Nikoli ne bom pozabil srečnih, veselih in iskrenih ljudi okrog mene. Na naslov se je čakalo 70 let in več. Ni bilo potrebno nobenih priprav ali scenarija. Vse je preprosto steklo,'' je v Kranjski Gori pred mikrofonom Planet TV obujal spomine na dneve, ko je Reka nazdravljala prvakom.

Spodbudil je nekaj, kar je odmevalo tudi v Sloveniji

Uspehi Rijeke, do dvojne krone sta ji poleg Keka pomagala tudi slovenska nogometaša Roman Bezjak (po koncu sezone se je vrnil v Nemčijo) in Matic Črnic, so odmevali tudi na sončni strani Alp. ''Kot Slovenca me izredno veseli,  da te spremljajo in da si spodbudil nekaj, kar se sliši tudi v domovini,'' je ponosen Mariborčan.

Navijači Olimpije so popisali velikanski plakat dobrodošlice hrvaškim prvakom v Kranjski Gori.  | Foto: Planet TV Navijači Olimpije so popisali velikanski plakat dobrodošlice hrvaškim prvakom v Kranjski Gori. Foto: Planet TV

Ko je prispel v Kranjsko Goro, se je razveselil številnih plakatov v znak dobrodošlice. Na njih piše ''Dobrodošli prvaki'', družbo pa mu dela slogan ''Nad vsemi'' (po hrvaško Iznad svih). Enega izmed njih so popisali navijači Olimpije.

Ne razmišlja o odhodu

Utrinek s treninga Rijeke na Gorenjskem | Foto: Planet TV Utrinek s treninga Rijeke na Gorenjskem Foto: Planet TV Kdaj pa bo Kek podaljšal pogodbo z Rijeko? To naj bi se zgodilo v prihodnjih dneh.

''O odhodu ne razmišljam. Vsaka medijsko nemoralna ponudba, ki se čaka, bi bila zame nezanimiva. Zadovoljen sem na Reki. Rezultat potrjuje, da sem dal nekaj Rijeki, a je v meni dosti bolj pomemben občutek, da je Reka dala ogromno meni. Zato ne bi imel zdaj obraza prekiniti vsega skupaj,'' je pojasnil, kako si je že pred časom segel v roke s predsednikom Damirjem Miškovićem in s tem dal jasno vedeti ostalim klubom, da ga zaman snubijo v druge kraje.

Kek je srečen na Reki, podobno velja za navijače Rijeke, ki so presrečni, da lahko spremljajo na delu Štajerca.

Učitelj Kek proti učencu Žlogarju

Anton Žlogar se bo danes v trenerski vlogi spopadel z nekdanjim selektorjem. | Foto: NK Triglav Kranj Anton Žlogar se bo danes v trenerski vlogi spopadel z nekdanjim selektorjem. Foto: NK Triglav Kranj Danes se bo v sosedskem dvoboju pomeril v Kranju proti Triglavu. Slovenski drugoligaški prvak se bo udaril s hrvaškim prvakom, v trenerskem dvoboju pa se bosta spopadla nekdanji učenec proti učitelju.

Ko je bil Kek selektor slovenske reprezentance, je vodil tudi Antona Žlogarja, ki se postopno vzpenja po poti trenerskih izzivov. V prejšnji sezoni je vodil drugoligaški klub Brda in mu pomagal do obstanka, v prihajajoči sezoni pa bo del Prve lige Telekom Slovenije, kjer bo vodil gorenjske orle. Oziroma gorenjskega Bayerna, kot so ga poimenovali na žrebu 1. SNL.

O tem, kako visoko lahko sežejo v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo pokazal tudi današnji dvoboj z Rijeko. Tribune ne bodo napolnili le navijači kranjskega kluba, prispelo bo tudi okrog sto reških navijačev, članov navijaške skupine Armada, tako da se obeta nogometni spektakel. Začel se bo ob 18. uri v Športnem centru Kranj.

Ne spreglejte