Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
31. 12. 2010,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 31. 12. 2010, 14.56

8 let

Marko Šuler: zelo naporno leto 2010

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izkušeni slovenski branilec je v letošnjem letu zbral veliko število nastopov v vseh mogočih tekmovanjih tako v klubu kot tudi v reprezentanci. Pozimi bo morda zamenjal klub.

Marko Šuler zagotovo sodi med tiste reprezentante, ki so v letu 2010 odigrali največ tekem. S svojim klubom je sodeloval v številnih tekmovanjih in bil uspešen. Skorajda vselej, ko je bil zdrav, je igral od prve do zadnje minute, zato ne čudi, da je opozoril nase in se zanj zanima kar nekaj klubov.

Z Gentom je pogodbeno vezan do leta 2013, a se utegne zgoditi, da Belgijo zapusti že pozimi. Zanj se najbolj zanimajo v Turčiji (Trabzonspor) in na Škotskem (Celtic). Z Gentom je v minuli sezoni zasedel tretje mesto v prvenstvu, igral je na 16 tekmah, in bil pokalni prvak. Na začetku te sezone je izgubil belgijski superpokal, potem pa sprva nastopal v kvalifikacijah za ligo prvakov, v katerih je bil neuspešen, nato pa dokaj solidno igral v ligi Europa, v kateri je bil v skupinskem delu vse do zadnjega kroga v boju za napredovanje, a vseeno izpadel. V Evropi je Šuler v obeh tekmovanjih zbral pet nastopov in v ligi Europa zabil tudi en gol. Pri porazu proti Levskemu v Sofiji z 2:3. V tej sezoni belgijskega prvenstva je Gent trenutno na tretjem mestu, Šuler pa je odigral 15 tekem. Enkrat je nastopil tudi v pokalu, v katerem v četrtfinalu in še vedno v boju za ubranitev naslova.

Vselej od prve do zadnje

V reprezentanci je 27-letni branilec že nekaj časa standarden član začetne enajsterice Matjaža Keka. Igral je na obeh pripravljalnih tekmah za svetovno prvenstvo proti Katarju in Novi Zelandiji, kot tudi na vseh treh tekmah na SP proti Alžiriji, Angliji in ZDA. Prvi dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Severni Irski in Srbiji je zaradi poškodbe izpustil, proti Ferskim otokom in Estoniji pa spet igral. Podobno velja za zadnjo tekmo izbrane vrste v letošnjem letu proti Gruziji v Kopru. Da selektor zaupa vanj, potrjuje tudi podatek, da je na vseh tekmah, na katerih je nastopil, igral od prve do zadnje minute.

Ne spreglejte