Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 12. 2013,
6.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Šuler Legia Varšava slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 5. 12. 2013, 6.58

8 let

Marko Šuler zapušča Varšavo s težkim srcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marko Šuler priznava, da ni vraževeren, a se je ob tem, da je v letu s trinajstico trpel v klubu ter izpadel iz reprezentance, pošteno zamislil. Tega ni več mogel prenašati, zato se je z Legio razšel.

Od torka naprej ni več član varšavske Legie, za katero se v poldrugem letu ni naigral. Del krivde sloni tudi na njem, tega ne zanika, a še danes mu ni jasno, zakaj mu trener ni ponudil več priložnosti. "Imel je drugačno vizijo. Že od začetka mi ni izkazoval zaupanja, da bi mi ponudil vsaj tri nastope zapored. Zato sem se odločil, da se razidemo. Pogodba bi mi veljala še leto in pol, a smo našli sporazumni dogovor. Finančno sem veliko izgubil, a tako je življenje v nogometu. Treba je iti naprej, v tem trenutku gledam predvsem na svojo športno plat. Sem v najboljših letih za branilca. Star sem komaj 30 let. Zakaj bi tako hitro vrgel stran nekaj, kar rad delam in obožujem? To leto sem stopil preveč korakov nazaj, ostala bo luknja v karieri, zato je treba nekaj spremeniti," je kar kopnelo iz Marka Šulerja, ki smo ga zmotili v poljski prestolnici, ko je ravno še urejal zadnje podrobnosti pred vrnitvijo v domovino.

Nekaj časa se je zaletaval v zid, nato pa ugotovil, da ne gre

Najbolj ga je zmotilo in bolelo, da mu je trener Jan Urban že prvi mesec povedal, da ni igralec po njegovih željah. "Zakaj so me potem sploh pripeljali in z menoj podpisali triletno pogodbo, sem se začel spraševati. To je bil velik šok. Odločil sem se boriti. Požrl sem svoj ego, ki ga običajno ne bi, najbolj žalostno pa je, da še danes ni tehtnega razloga, zakaj se je to zgodilo. Nič mi ni bilo dano, poskušal sem, a je trener pred seboj naredil zid. Ni bilo mogoče. Še danes se na Poljskem sprašujejo, zakaj se je to zgodilo brez pojasnila. Ne rečem, gotovo sloni določen del krivde na meni, vedno sta vpleteni dve strani. A ko sem to skušal spremeniti in ga vprašati, kaj je narobe, to preprosto ni bilo mogoče. Nekaj časa sem se zaletaval v zid, nato pa ugotovil, da pač ne gre. In odšel," je pojasnil 39-kratni slovenski reprezentant, ki je po novem brez kluba.

Želi se vrniti v reprezentanco

Najbolj mu je žal, da zapušča klub, ki ga je vzljubil. "Legia je krasen klub s sijajnimi navijači, Varšava je prelepa, z ljudmi sem sodeloval izredno, zato smo tudi dosegli dogovor v enem dnevu. Varšavo zapuščam s težkim srcem, a iskreno upam, da se mi zdaj odpira svetlo obdobje. Imam kar nekaj ambicij. Tako v klubu kot reprezentanci. Tam še zdaleč nisem rekel zadnje besede," je samozavesten 30-letnik.

Lahko se, zanimivo, pohvali s tem, da je še z vsakim klubom v tujini osvojil pokalno tekmovanje (Gent, Hapoel Tel Aviv in Legia), na Poljskem pa osvojil še državno prvenstvo, a ga proslavljal z mešanimi občutki, saj ni bil član udarne enajsterice. V tej sezoni je v prvenstvu zbral le en nastop, v pokalnem tekmovanju pa ga je trener enkrat postavil celo na mesto desnega bočnega igralca.

Prejel je že nekaj klicev in ponudb

Korošec je bil vrsto let standardni branilec slovenske izbrane vrste, v klubu pa po uvodnih sezonah v Gentu ni več našel popolne sreče. Po kratki epizodi v Izraelu se je podal na Poljsko, poln visokih pričakovanj. Tam pa se je vse obrnilo na glavo. Zdaj se je prvič znašel v položaju, ko je pred novoletnimi prazniki brez delodajalca. "Sem prost nogometaš. To je čuden občutek. Čustva jemljejo veliko moči, a treba se bo pripraviti za naprej. Prejel sem že nekaj klicev, ponudb … Do dokončne odločitve bo minilo še nekaj časa, v interesu pa mi je, da novi klub najdem nekje do začetka novega leta in se v športnem smislu vrnem na prava pota," je razkril prve cilje, pri tem pa iz previdnosti ni želel posredovati imena morebitnih snubcev, ki tako ali drugače že trkajo na njegova vrata.

O tem, da bi se v delovni vlogi vrnil v domovino, ne razmišlja, a dodaja, da ne smeš nikoli reči nikoli. Zadnja primera članskih reprezentantov, ki sta popestrila 1. SNL, sta bila Matej Mavrič (Luka Koper) in Aleksander Radosavljević (Olimpija), z obema je nastopal tudi na svetovnem prvenstvu na jugu Afrike. Najraje bi ostal v tujini, nekje v Evropi. Trg bo najbolj aktiven čez dva tedna, ko bo v večini držav napočil čas za počitek. Ko bo večina nogometašev počivala, si bo Marko prizadeval najti novega delodajalca. In novemu klubskemu trenerju, vzporedno pa tudi selektorju Srečku Katancu, dokazati, da še ni za staro šaro.

Ne spreglejte