Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
31. 12. 2011,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Šuler slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 31. 12. 2011, 16.29

7 let, 12 mesecev

Marko Šuler: po štirih letih iz Belgije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjih mesecih letošnjega leta je izgubil mesto v začetni enajsterici Genta, zato je vse bližje odhodu iz Belgije. Klub bo verjetno zamenjal že januarja.

V Gentu je že štiri leta, a zdi se, da nikoli ni bil bližje odhodu, kot je zdaj. Pogodbo s klubom ima do konca junija 2013, a v zadnjem času se s trenerjem Trondom Solliedom in vodilnimi ljudmi kluba ne razume najbolje. Glede na to, da v zadnjem času sploh ne igra, bliža pa se januarski prestopni rok, se verjetno lahko zgodi, da je bil njegov nastop na prvenstveni tekmi pri zmagi nad Mechelenom s 6:2, ko je v igro vstopil v zadnji tretjini tekme, zadnji v majici Genta. Zanj naj bi se zanimali predvsem v Izraelu, ki je bil aktualen že pred časom, in prav lahko se zgodi, da bo srečo preizkusil v državi, v kateri je žogo brcal že marsikateri slovenski nogometaš. V tej sezoni je Marko Šuler sicer zbral devet prvenstvenih nastopov, od tega sedem od prve minute. Dvakrat – enkrat od prve minute in enkrat s klopi -, je igral tudi v pokalu. Gentu gre v tej sezoni sicer dobro. V prvenstvu je na visokem drugem mestu in ima za vodilnim Anderlechtom le točko zaostanka. V pokalu se bori za polfinale. Na prvi četrtfinalni tekmi proti Lokerenu v gosteh je remiziral (1:1), januarja ga čaka povratna pred domačim občinstvom. V drugi polovici minule sezone je igral veliko več in zbral 19 tekem v prvenstvu, dvakrat od prve minute pa nastopil tudi v pokalnem tekmovanju. Gent je bil v prvenstvu tretji, v pokalu pa izpadel v polfinalu proti poznejšemu zmagovalcu Standard Liegu.

V reprezentanci je bil tudi v letu 2011 standarden član začetne enajsterice. Igral je na sedmih tekmah in bil soliden. V spomin se je najbolj vtisnil z rdečim kartonom v 25. mnuti kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo 2012 proti Ferskim otokom v gosteh, ko je moral predčasno pod prho pri izidu 0:0, kar pa za Slovenijo ni bilo usodno, saj je kljub številčni oslabljenosti prišla do zmage z 2:0. Prav ta karton je bil vzrok, da ga ni bilo na edinih dveh tekmah reprezentance v letošnjem letu, v katerih ni nastopil. Ker ni imel pravice nastopa na pomembni kvalifikacijski tekmi proti Estoniji v Ljubljani, ga prejšnji selektor Matjaž Kek ni vpoklical niti za avgustovsko prijateljsko tekmo proti Belgiji v Stožicah, saj je na njegovem igralnem položaju uigraval Branka Ilića. Pri novem selektorju Slaviši Stojanović je bil ob debiju pri porazu z 2:3 proti ZDA v kadru in spet nastopil od prve minute. Nič ne kaže, da podobno ne bi bilo tudi v letu 2012.

Ne spreglejte