Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 12. 2014,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petar Stojanović NK Maribor NK Maribor Schalke poškodba

Četrtek, 11. 12. 2014, 9.16

8 let

Mariborski biser odhaja na operacijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novopečeni slovenski nogometni reprezentant in s ponudbami oblegani najstnik Petar Stojanović nima sreče z zdravjem. Pripravlja se na operacijo nosa, čaka pa ga tudi pregled zadnje stegenske mišice.

V tej sezoni je imel pravi nos za številne nogometne presežke. Na položaju desnega bočnega branilca je pustil odličen vtis in za podobo v evropskih pokalih manj izkušenega najstnika izžareval zavidljivo znanje. Nato pa ga je prav nos pustil na cedilu. Za nastop na tekmi s Schalkejem je bil dolgo časa vprašljiv zaradi poškodbe nosa in oteženega dihanja, a je le stisnil zobe in potrpel. Pojavil se je v udarni enajsterici, težave z nosom pa poskušal omiliti s posebno zaščitno masko, s katero je zavaroval poškodovan vohalni organ.

Zlomljeni nos mu nagaja do te mere, da še vedno ne more dihati tako sproščeno, kot je to počel pred poškodbo, ki jo je staknil na gostovanju v Lizboni.

"Ne morem še povsem normalno dihati. Čakam na dogovor z zdravnikom, da grem na operacijo, zaradi katere pa ne bom odsoten veliko časa," je Petar Stojanović pojasnil način, kako v času premora med jesenskim in spomladanskim delom odpraviti tegobe zaradi zlomljenega nosa, spomina na prav nič nežne dvoboje s portugalskim zvezdnikom Nanijem.

Proti Schalkeju je želel na vsak način zaigrati, zato si je nadel zaščitno masko. Se je v njej dalo igrati? "Je. Ni bilo posebnih težav, je pa res, da ni enako igrati z masko ali brez nje, ki malce otežuje vid. A na koncu le ni bilo težav," je zatrdil 19-letni Ljubljančan in v smehu zanikal, da bi mu prav mraz, živo srebro se je v času tekme s Schalkejem v Ljudskem vrtu spustilo pod ničlo, orosilo okvir na zaščitni maski.

Bolečino je začutil že v prvem polčasu

Na sklepnem dejanju uspešnega nogometnega leta 2014, v katerem se je tako rekoč iz druge lige prebil vse do članskega državnega dresa, se mu je pripetila nova nevšečnost, zaradi katere je moral predčasno z igrišča. Bolečine je občutil tudi v zadnji loži, mišici na zadnji strani stegna, kar povzroča dodatno skrb, obenem pa tudi lažje olajšanje, saj je sezone konec in bo imel v zimskem premoru več kot dovolj časa, da pozdravi poškodbo. "Že v prvem polčasu sem začutil bolečino v zadnji stegenski mišici, a sem želel odigrati do konca. Ko pa me je zabolelo tudi v drugem, nisem želel več tvegati. Bolečina je bila prevelika, zdaj pa me čaka pregled, po katerem bo več jasnega," je napovedal današnji podroben zdravstveni pregled.

S prestopnim rokom se ne obremenjuje

Največji dragulj mariborskega kluba, ki se pojavlja v številnih beležnicah tujih klubov, takšen vtis vsaj velevajo pogosti zapisi v tujih medijih, je bil po porazu s Schalkejem žalosten, da so vijolice končale evropsko sezono, po drugi strani pa tudi ponosen, da je slovenski prvak trem slavnim tekmecem svojo kožo prodal tako drago.

"To je najmočnejše tekmovanje. Dobro smo se kosali s tekmeci, ki vedno igrajo na tako visoki ravni, mi pa le na tekmah v ligi prvakov. Tega v slovenski ligi ni. Naredili smo res vrhunsko delo," je povzel pridobljene izkušnje in tri osvojene točke, ki jih je nadgradil s solidnimi nastopi, do katerih Evropa, pa tudi selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec nista ostala ravnodušna. Zdaj prihaja zimski prestopni rok, ki bi lahko postregel s spremembami. Stojanović se z njimi sploh ne ubada. "S prestopnim rokom se res ne obremenjujem. Zdaj mislim le na počitnice, da se spočijem. Grem v tople kraje, ki bodo pomagali tudi mojemu nosu," se je dobre volje poslovil od predstavnikov sedme sile in odšel na drugo stran mariborskega štadiona, v klubski bar, kjer so vijolice še zadnjič v tem letu skupaj nazdravile odmevnim nastopom.

Nekateri se bodo takoj predali uživanju v redkih tednih odmora. Petra čaka najprej zdravstveni pregled, nato sledi dogovor z zdravnikom o operaciji nosa. Potem pa pride na vrsto počitek in morda januarja že novi izziv. Bo imel Stojanović pravi nos tudi pri teh zadevah?

Ne spreglejte