Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 4. 2011,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Luka Koper

Sreda, 20. 4. 2011, 13.28

8 let

Mariborčani želijo maščevati boleč poraz

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani bodo drevi odigrali prvi ''polčas'' polfinalnega obračuna nogometnega pokala Hervis. Gostovali bodo na Bonifiki pri Luki Koper.

Koprčani in Mariborčani so se v tej sezoni pomerili že štirikrat. Trikrat v prvenstvu in enkrat v superpokalu, v katerem so se lovorike po izvajanju enajstmetrovk veselili Koprčani. V prvenstvu so uspešnejši Mariborčani. Zmagali so dvakrat, a v zadnjem medsebojnem obračunu pred dobrima dvema tednoma doživeli pravcati polom, izgubili so z 0:3. Prav ta koprski obračun je tisti, iz katerega vijoličasti črpajo motiv za maščevanje.

Prihajajo po zmago

''Želimo si zmagati, a se dobro zavedamo, da je to šele prvi del obračuna. Potem nas čaka še tekma v Ljudskem vrtu, ki jo imamo že zdaj v mislih. Potrebno bo igrati pametno in ne preveč zaletavo. Na voljo je 180 minut, morda tudi več. S tem, kaj se dogaja v taboru tekmeca, se ne obremenjujemo. Mislimo le nase in na to, da bi odigrali čim bolje. Na zadnji tekmi v Kopru smo visoko izgubili, čeprav končni rezultat še zdaleč ni odrazil dejanskega dogajanja na igrišču. Zdaj verjamemo v drugačen razplet. Vemo, kako priti do dobrega rezultata in verjamemo, da nam bo uspelo,'' pred prvim polfinalnim obračunom z državnimi prvaki pravi trener vijoličastih Darko Milanič.

Njegova ekipa je imela sicer na voljo najmanj počitka od vseh polfinalistov pokala, prvenstveno tekmo je odigrala šele v nedeljo. A to trenerja Maribora ne skrbi preveč. Več preglavic Milaniču povzročajo poškodbe nekaterih pomembnih članov njegove ekipe. Tokrat ne bo Aleša Mertlja in Marka Pridigarja, ki sta poškodovana vse od derbija z Olimpijo v Stožicah, zdaj pa je poškodbo staknil še obetavni vezist Martin Milec, ki ga na Bonifiki zagotovo ne bomo videli igrati.

Bo spet junak Berič?

V Kopru bo za goste pomembno, da dosežejo gol. Pri tej nalogi bo eno glavnih vlog bržčas igral mladi napadalec Robert Berič. Z golom na nedeljski tekmi v Kranju je prekinil strelski post, ki je trajal mesec in pol, zato je zdaj optimističen in verjame, da se lahko med strelce vpiše tudi danes.

''Dobro smo analizirali igro nasprotnika. Dobro smo se pripravili. Igramo v gosteh, a imamo v mislih pozitiven rezultat. Želimo si izboriti pozitivno izhodišče za povratno tekmo, ko bomo pred domačimi navijači skušali napasti finale. V Kopru želimo remi ali zmago. Se pa zavedamo, da ne bo lahko. V prvenstvu smo že izgubili proti Kopru in spoznali, s kom imamo opravka. Koprčani imajo odlično ekipo, a naše želje so jasne. Želimo se jim oddolžiti za poraz, ki smo ga doživeli ob zadnjem gostovanju na Bonifki,'' sporoča 19-letni napadalec, ki je avgusta lani poskrbel za zmago Maribora v prvenstveni tekmi na Bonifiki, ko je zabil edini gol na derbiju med pokalnimi in državnimi prvaki.

Ne spreglejte