Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 2. 2011,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 20.22

8 let

Mariborčani že na Portugalskem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so danes odpotovali na Portugalsko, kjer se bodo naslednja dva tedna pripravljali na drugi del sezone. Na Madeiro je odpotovalo 28 nogometašev.

V zaključku zimskega prestopnega roka v Ljudskem vrtu v nasprotju z nekaterimi prejšnjimi prestopnimi roki ni bilo sprememb. Pri Mariboru je bilo dovolj pestro že prej. Vijoličaste je zapustilo kar šest nogometašev (David Bunderla, Siniša Anđelkovič, Dalibor Volaš, Vito Plut, Dragan Jelič in Elvedin Džinič), prišli pa so štirje (Etien Velikonja, Gabriel da Silva, Jovan Vidovič in Nejc Potokar). Vijoličasti so v torek ob 12. uri po novinarski konferenci v Ljudskem vrtu odpotovali proti zagrebškemu letališču, od koder so poleteli proti Lizboni, od tam pa do Funchala. Pred odhodom na Portugalsko, ki je zdaj že tradicionalna pripravljalna baza vijoličastih, so predstavniki trenutno prvouvrščenega slovenskega prvoligaša spregovorili pred sedmo silo. Na Portugalskem bodo odigrali tudi pet prijateljskih tekem, prvo že v sredo.

''Načrt dela je pripravljen. Tudi v naslednjem pripravljalnem obdobju se bomo držali tistega, česar smo se doslej. Spremenile se bodo le malenkosti, saj bomo v novem, drugačnem okolju. Tovrstne priprave so dobrodošle, saj bo ekipa ves čas skupaj. Na Madeiri bomo imeli na razpolago vse, kar si lahko želimo. Namen je, da tudi v drugem delu sezone delujemo kot celota, v kateri posamezniki svojo individualno kakovost pokažejo prek kolektiva,'' pravi trener Darko Milanič, ki je vesel, da večjih težav s poškodbami nima. Marcos Tavares, ki jo je skupil na zadnji tekmi, je že nared. Podobno velja za Davida Lonzariča, še vedno pa ni povsem nared Aleš Mejač, ki bo ta teden delal še po posebnem programu.

Od mariborskih nogometašev sta pred novinarje stopila dva. ''Po dveh tednih treninga se selimo na Portugalsko. Dosedanji potek priprav kaže, da smo na dobri poti. Konkurenca v ekipi je zdrava in dobrodošla. Novinci so se dobro ujeli z nami. Na Madeiri bomo trenirali tehnične in taktične elemente ter iskali začetno enajsterico za spomladanski del sezone,'' pravi vezist Goran Cvijanovič, medtem ko mladi Timotej Dodlek dodaja: ''Pogoji na Portugalskem so odlični. Upam, da bo letos nekoliko lepše vreme, kot je bilo lani. Doslej smo trenirali dobro, zdaj sledi nadgradnja. Trener je dejal, da je zadovoljen s tem, kar smo pokazali doslej. Zdaj moramo v takem ritmu nadaljevati.''

Ljudski vrt in njegova okolica bosta zdaj torej nekaj časa mirovala. Navijači Maribora seveda upajo, da se bodo njihovi ljubljenci dobro pripravili in v drugem delu sezone nadaljevali z delom, s katerim so začeli v prvem delu in brez težav osvojili državno lovoriko, zmagali pa tudi v pokalu. Potem pa se začne nova evropska sezona in novo upanje na uspeh, ki bi močno odjeknil tudi zunaj slovenskih meja.

Ne spreglejte