Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
20.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 20.26

7 let, 12 mesecev

Mariborčani začeli z žetvijo točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v 3. krogu 1. slovenske nogometne lige v praznem Ljudskem vrtu premagali lendavsko Nafto s 3:1 (1:0) in osvojili prvi komplet treh točk v tej sezoni.

Potem ko mariborskim nogometašem na prvih dveh tekmah te sezone ni uspelo premagati tekmečevih vratarjev, pa so se danes malodane znesli nad Naftinim Lukom. Jelić, Volaš in Školnik so bili strelci za zanesljivo zmago, ves čas pa je bil zelo nevaren tudi Tavares. Mariborčani so tako pred vnovič praznimi tribunami vpisali prve tri točke, Nafta pa drugi poraz in je zdaj s točko na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Milanič premešal ekipo iz Züricha

Trener domačih Darko Milanič, ki ni mogel računati na kaznovanega Pavloviča (na drugi strani je zaradi kazni manjkal Caban), je na zelenico poslal dodobra spremenjeno enajsterico v primerjavi s sredino tekmo z Zürichom. Da bi ohranil nekaj svežine tudi za povratni dvoboj, je tekmo začel s Samardžićem, Jurkičem, Mezgo, Školnikom in Jelićem.

Prav slednji je bil junak prvega polčasa, saj je zabil vodilni gol. V 15. minuti je Mezga podal čez zadnjo Naftino vrsto, v prazen prostor je pritekel Jelić, ki je žogo potisnil čez vratarja Luka v mrežo. Gostitelji bi lahko podvojili prednost v 30. minuti, a je Tavares takrat meril malce mimo desne vratnice. Lendavčani so bili povsem nenevarni. Šele v 45. minuti je Koplarovics sprožil nevarnejši strel s 14 metrov, toda žoga je zgrešila cilj.

Školnik rešil vse dvome o zmagovalcu

Že na začetku drugega polčasa pa so domačini drugič zadeli. V 52. minuti je Tavares podal z leve strani pred vrata Nafte, kjer je bil Volaš hitrejši od Luka in povišal na 2:0. Po tem golu so več želje po napadu pokazali tudi gosti in v 61. minuti so bili zelo blizu zadetka. Po kotu je namreč Koplarovics z glavo zatresel prečko. V 67. minuti pa se je trenerju Nebojši Vučičeviću obrestovala menjava Vaša z Repino.

Slednji je namreč po kotu s strelom iz obrata žogo poslal pod prečko mariborskih vrat in znižal zaostanek. Državni prvaki pa so spet hitro pobegnili na varno razdaljo. V 74. minuti je Tavares na sredini igrišča spravil žogo do Mertlja, ki je prodiral po desni strani. Novinec v mariborskem dresu je nato podal do Školnika, ki je preigral Zemljiča in Matjašeca ter zabil za 3:1. Gosti so imeli zadnjo lepo priložnost na tekmi v 87. minuti, ko je Sebök zadel vratnico.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte