Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 5. 2011,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Luka Koper derbi

Petek, 13. 5. 2011, 15.39

8 let

Mariborčani z navijači po odločilne točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto bo v Ljudskem vrtu derbi 34. kroga nogometne PrveLige. Maribor bo gostil Luko Koper. Vijoličasti, ki niso v najboljši formi, upajo na zmago.

V soboto zvečer se lahko zgodi marsikaj. Mariborčani si lahko ob zanje idealnem scenariju (zmaga vijoličastih in poraz Domžal) dva kroga pred koncem prvenstva že zagotovijo naslov. Po drugem scenariju se lahko končnica prvenstva še bolj zaostri. Domžalčani so v zadnjih treh tekmah osvojili devet točk, Mariborčani le tri, zato je razlika na vrhu le še štiri točke. Se bo po tem krogu spet spremenila?

''Domžalčani nas ne zanimajo. Zanima nas le to, kako se bomo na igrišču odzvali mi. Zdaj je pred nami zelo zanimiva tekma s Koprom, ki je odlična ekipa. Popolnoma jasno je, da bomo morali igrati veliko bolje, kot smo v zadnji tekmi, če si želimo zmagati, kar je naš cilj. Potrebnega bo veliko dela in truda, da nam uspe. Do konca prvenstva so le še tri tekme, prostora za napake ni več,'' se zaveda trener vijoličastih Darko Milanič, ki ima veliko težav s sestavo ekipe.

Kaznovana sta Željko Filipovič in Robert Berič, poškodovani Marko Pridigar, Aleš Mertelj, Martin Milec in po novem tudi Aleš Mejač, zato je trener članskemu moštvu priključil tudi mladinca Liridona Osmanaja in Matica Črnica. V kader se vrača Nejc Potokar. ''Manjkajočih je kar nekaj, a to ni izgovor. Imamo dovolj dolgo klop, da se nam odsotnosti nekaterih ne bi smele poznati. Sezona je dolga, zato je razumljivo, da je veliko takšnih, na katere ne morem računati. To smo pričakovali, na kaj takega smo bili pripravljeni,'' se z odsotnostjo številnih ne obremenjuje trener vijoličastih.

Že sedmič s Koprčani

Koper je moštvo, s katerim se je Maribor v tej sezoni pomeril največkrat. Doslej kar šestkrat. Trikrat v prvenstvu, dvakrat v pokalu in povsem na začetku sezone tudi v superpokalu. V polfinalu pokala Hervis so v finale napredovali vijoličasti po remiju v Kopru (1:1) in domači zmagi (1:0). V superpokalu so se lovorike po izvajanju enajstmetrovk veselili Koprčani. V prvenstvu so dvakrat zmagali Mariborčani (2:0 in 1:0), v zadnjem prvenstvenem obračunu s Primorci pa izgubili z 0:3. Gre torej za obračun izenačenih tekmecev.

''Predvsem zadnja prvenstvena tekma je tista, iz katere smo se marsikaj naučili. Verjamem, da bomo to tokrat tudi pokazali. Koper je izredno izkušeno moštvo, to vemo. V napadu ima Milana Osterca, ki Koprčanom pomeni veliko in jim daje dodano vrednost. Mi poznamo njih, oni nas. Odločala bo predvsem želja. Za obema ekipama je naporen ritem osmih tekem, utrujenost je velika. Zmagal bo tisti, ki si bo treh točk bolj želel. Potrebno bo iti čez prag bolečine in se potruditi po najboljših močeh. Verjamem v svoje moštvo. Prepričan sem, da bomo s pomočjo navijačev prišli do cilja. V tekmo gremo prepričani v to, da zmoremo. Da bomo zmagali,'' je optimist Milanič, ki je v prvenstvu v lovu na četrto lovoriko. Doslej je z vijoličastimi osvojil državni, pokalni in superpokalni naslov.

Navijači poskrbeli za dodaten motiv

Mariborčane so na enem izmed zadnjih treningov razveselili navijači. Razobesili so transparente s spodbudnimi napisi in skušali mariborskim nogometašem vliti dodatnega motiva pred zaključkom sezone.

''To je zagotovo lepa gesta, ki nas še dodatno motivira, da naredimo tisto, kar si vsi skupaj želimo. Ni prvič, da se je zgodilo kaj takega. Povezanost z navijači čutimo skozi celotno sezono. Tudi zato sem prepričan, da nam bo skupaj uspelo,'' je za konec povedal prvi mož strokovnega štaba najbolj trofejnega kluba v zgodovini slovenske samostojnosti.

Ne spreglejte