Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 7. 2016,
22.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Liga Europa Levski Sofija NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 7. 2016, 22.26

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Levski

Mariborčani v sofijski pekel brez prednosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij v Ljudskem vrtu remizirali proti Levskemu iz Sofije z 0:0.

Prvo evropsko tekmo nove sezone Maribora si je prišlo ogledat kar nekaj navijačev, v Ljudskem vrtu se jih je zbralo nekaj več kot sedem tisoč. Več kot tisoč je bilo bolgarskih. Levski Sofija, ki se lahko pohvali s kar 26 prvenstvenimi lovorikami, je najbolj priljubljeni bolgarski klub, kar smo spoznali tudi tokrat. 

Med Mariborčani je bilo kar nekaj takšnih, ki so se naslajali nad sredinim evropskim spodrsljajem velikega tekmeca Olimpije. Slišali smo tudi nekaj šal, ki so se rodile po bolečem porazu prvakov iz prejšnje sezone.

V prvi postavi tudi novinec Blaž Vrhovec

Pa na igrišču? Ob bučnem vzdušju s tribun je Maribor na zelenico pritekel v klasičnem sistemu 4-4-2, ki je tipičen za trenerja vijoličastih Darka Milaniča. Njegovi varovanci so igrali zelo previdno, v prvi postavi sta bila tudi novinca Blaž Vrhovec, ki v prvem polčasu ni navdušil in je ob odmoru ostal v garderobi, in Dino Hotić, povratnik iz Krškega, ki je zavzel mesto na desni strani zvezne vrste. Tam, kjer je nekoč kraljeval odpisani Agim Ibraimi. 

Treba je omeniti tudi pogumno potezo domačega trenerja, ki je na desno stran obrambe postavil komaj 17-letnega Adisa Hodžića. Nekdanji član Olimpije, ki je pred tem za Maribor nastopil le enkrat, je igral pogumno in dal vedeti, da utegne v prihodnosti v svetu nogometa postoriti še marsikaj.

Malo akcije, nič golov. | Foto: Malo akcije, nič golov.

Bolj malo pa sta v prvih 45 minutah na igrišču naredili obe ekipi. Gledalci so videli zgolj akcijo Milivoja Novakovića takoj na začetku tekme, ki se je končala s kotom, in strel Hotića po 22 minutah igre, ki je zletel čez gol pri Mariboru. Pri gostih je bilo še manj zanimivo. Strel Jeremyja De Nooijerja v 13. minuti je zletel visoko čez gol, to pa je tudi vse. Gledalci z videnim v prvem delu igre, vsaj kar zadeva nogomet, prav gotovo niso mogli biti zadovoljni. 

Po premoru v akcijo Bajde in Vršič

Z igro očitno ni bil zadovoljen niti Milanič, ob polčasu je v ogenj poslal Gregorja Bajdeta in Dareta Vršiča. Ob Vrhovcu se je na klop usedel še Sintayehu Sallalich.

Z nekoliko spremenjeno in precej bolj napadalno ekipo je bil Maribor boljši, a vsaj v napadu daleč od tistega, kar si želijo navijači. Priložnosti je imel bolj malo. V 56. minuti si je po lepi akciji strel v kazenskem prostoru priboril Marcos Tavares, a je njegov strel končal v bolgarskem bloku. Kapetan Maribora je dvanajst minut pozneje poskusil še s strelom od daleč, a je bila žoga lahek zalogaj za vratarja gostov, veliko bližje golu pa je bil v 82. minuti, ko je po kotu in strelu z glavo zatresel okvir vrat.

Če bodo hotel Mariborčani napredovati v ligi Europa, bodo morali pokazati bistveno več kot v Ljudskem vrtu. | Foto: Če bodo hotel Mariborčani napredovati v ligi Europa, bodo morali pokazati bistveno več kot v Ljudskem vrtu. V 78. minuti se je izjemno izkazal Jasmin Handanović

Pri gostih velja izpostaviti morda največjo priložnost tekme, ki jo je imel v 78. minuti rezervist Tunde Adeniji, a se je z izjemno obrambo izkazal Jasmin Handanović, in strel Georgija Kostadinova tik pred koncem tekme, ki je švignil malo mimo desne mariborske vratnice.

To je bilo več ali manj vse, kar smo videli. Tekma se je končala z nepriljubljenim rezultatom 0:0, ki je za Maribor, katerega igro v obrambi je treba pohvaliti, daleč od slabega, a zanimivo bo videti, kako se bo precej mlada mariborska zasedba, kar je vredno hvale, odzvala na pekel, ki jo čaka že čez teden dni v Sofiji. Bolgarski navijači so že v Ljudskem vrtu preglasili mariborske. Kako bo šele na štadionu Levskega, ki sprejme še enkrat več navijačev kot mariborski in bo obarvan v modro barvo, na katero prisegajo pristaši domačega kluba.

Maribor : Levski 0:0
Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7345, sodniki: Balaj, Artene in Orbulet (vsi Romunija).
Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Kabha, Vrhovec (od 46. Vršič), Hotić, Tavares, Sallalich (od 46. Bajde), Novaković (od 75. Omoregie).
Levski: Jorgačević, S. Aleksandrov, Pirgov, A. Aleksandrov, Minev, De Nooyer, Kostadinov, Prochazka, Narh, Aniete (od 85. Oračev), Hristov (od 70. Adeniji).
Rumeni kartoni: Hristov, Kostadinov, Jorgačević.

 

Ne spreglejte