Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
4. 11. 2011,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mertelj Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Petek, 4. 11. 2011, 16.43

8 let

Mariborčani so se marsikaj naučili

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Senzacije v Bragi ni bilo. Nogometašem Maribora je bilo že po nekaj minutah igre na Portugalskem jasno, da iz presenečenja ne bo nič.

Maribor je izgubil tudi teoretične možnosti za napredovanje v nadaljnje tekmovanje v ligi Europa. Po štirih tekmah so vijoličasti prikovani na zadnje mesto skupine H z zgolj točko, preostali konkurenti Birmingham City, Club Brugge in Braga jih imajo sedem. S slednjo so Mariborčani igrali v četrtek in doživeli visok poraz z 1:5. Trener vijoličastih je pred tekmo upal na zmago, po tekmi je bil razumljivo razočaran. ''Tekma je prehitro šla v neželeni smeri. Že po osmih minutah smo bili v zaostanku dveh zadetkov. Ko je tako, je težko pričakovati ugodnejši razplet. Po dveh hitrih zadetkih v naši mreži nismo imeli veliko upanja na pozitiven izid. Če iščemo primerjavo s prejšnjo medsebojno tekmo v Ljudskem vrtu, potem je bila razlika predvsem v tem, da so tekmeci tokrat pokazali pravi obraz. To je Braga, ki igra, teče po igrišču in je tehnično zelo sposobna. V Mariboru so Portugalci igrali drugače, kar smo znali izkoristiti. Tokrat temu ni bilo tako in do izraza je prišla razlika v kakovosti,'' je po tekmi razglabljal Darko Milanič in dodal: ''Zdaj nimamo več možnosti za napredovanje, kar pa ne pomeni, da na preostalih dveh tekmah ne bo motiva. Na obeh bomo dali vse od sebe, da pridemo do pozitivnega izida. Z igrišča želimo oditi zadovoljni, da bodo zadovoljni tudi navijači. Zdaj smo videli, kakšna je razlika med igranjem v Sloveniji in v Evropi. Tam igramo proti močnim ekipam, ki kaznujejo vsako našo napako. Zdaj se je tudi videlo, da je bila točka, ki smo jo proti Bragi osvojili na domačem igrišču, velika.'' Zdaj, ko je jasno, da Mariborčani nimajo več nobenih možnosti za nadaljevanje evropske sezone, bodo vse moči usmerili v domače prvenstvo, v katerem so trenutno na vrhu in branijo naslov.

Po tekmi v Bragi je spregovoril tudi kapetan vijoličastih Aleš Mertelj. ''Tekmo smo začeli slabo, kar je Braga s pridom izkoristila. Proti tako izkušeni in kakovostni ekipi se je težje vrniti, če že po osmih minutah igre zaostajaš za dva zadetka. Med polčasom se nismo predali, skušali smo narediti vse, da bi prišli do preobrata, saj vemo, da je v nogometu to mogoče. Nato smo tudi zadeli in verjeli, da bi lahko ujeli priključek, a so se nato zgodile minute v končnici, ki so nas pripeljale do končnega rezultata. Razočaranje je prisotno, a kljub temu, da nimamo več možnosti za napredovanje, to še ne pomeni, da je tekmovanja v Evropi za nas konec. Iz preostalih dveh tekem želimo iztisniti največ, kar se bo dalo. Naslednja evropska tekma je pomembna preizkušnja na našem štadionu. Gostili bomo Brugge in skušali narediti nekaj za klub in navijače. Te so nam stali ob strani tudi v Bragi in nam vedno bodo. Skušali se jim bomo oddolžiti za podporo in jim vrniti tisto, kar si zaslužijo,'' je povedal vezist Mariborčanov, ki je prepričan, da se je skupaj s soigralci iz letošnjih evropskih tekem naučil veliko. ''Prišli smo dragocenih, dodatnih izkušenj. Opazno je, da se še vedno nadgrajujem na igrišču, izkušnje proti tako kakovostnim nasprotnikom pa zagotovo pomagajo k napredku tako na moštveni kot tudi posamični ravni. Pri tekmi z Brago se je zgodilo, da so lahko gostitelji po hitrem vodstvu lahko mirno nadaljevali, nam pa dolgo ni uspevalo. Žal se ni izšlo tako, kot smo si želeli in zgodilo se je, kar se je,'' je še povedal Mertelj, ki že gleda na naslednje izpite Mariborčanov, ki jih že v nedeljo čaka prvenstveni obračun s Celjani. ''Časa za počitek ni. Potrebno bo analizirati naslednjega nasprotnika in se usmeriti k domačim obveznostim. Pred nami je nov cilj, v Celju si želimo zmagati,'' je zaključil gorenjski nogometaš, ki je v tej sezoni postal eden ključnih mož vijoličastih.

Ne spreglejte