Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Milanič Olimpija Maribor derbi

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 19.05

8 let

Mariborčani še ne govorijo o Olimpiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so se vrnili s priprav v Turčiji, zdaj časa ni več veliko. Že konec tedna ena izmed najbolj pomembnih tekem v drugem delu sezone. Darko Milanič je z doslej opravljenim zadovoljen.

V prvem delu sezone ni manjkalo tekem. V prvenstvu, v pokalu in seveda v Evropi, kjer so Mariborčani spet nastopili kar dvanajstkrat. Poleti in jeseni je bilo pomembnih, morda celo zgodovinskih tekem kar nekaj, v drugem jih bo veliko manj, a nekaj jih bo. Prva, morda celo najbolj pomembna, že v soboto. V prvenstvu imajo Mariborčani visoko prednost. Težko je verjeti, da jo bodo zapravili. V pokalu je možnosti, da jim ne uspe ubraniti lovorike, seveda veliko več. Že v četrtfinalu – prav zaradi številnih evropskih obveznosti bodo pokalne obveznosti opravili z zakasnitvijo -, jih čaka verjetno najbolj zahtevna ovira. In že prva tekma bo še bolj zahtevna, v gosteh v soboto v Stožicah. O prihajajočem derbiju v Ljudskem vrtu sicer še ne govorijo veliko, zato pa trener z veseljem pogleduje v to, kaj je bilo opravljenega v dosedanjem poteku priprav.

''Odigrali smo kar nekaj tekem. Predvsem te zadnje so bile res dobre. Skozi tekme smo popravljati napake in se skušali najti. Nekaj časa smo potrebovali, da smo se po vmesnem premoru v igri spet povezali, se začutili in se navadili na stvari, ki so bile prej avtomatične. A na zadnjih tekmah je bilo, kot sem že rekel, to spet vse prisotno, zato smo lahko optimisti v pričakovanju otvoritve sezone,'' je osrednji del priprav na turških tleh ocenil Darko Milanič, ki je zadovoljen tudi z disciplino, ki so jo v času priprav kazali njegovi varovanci, pa tudi z dejstvom, da ni bilo poškodb. ''Manjšo poškodbo je staknil le Željko Filipović, a bo tudi z njim kmalu vse v najlepšem redu. Preostali nimajo nobenih težav. To je vsekakor pozitivno, kar pomeni, da smo v predvidenem ciklu treningov. Razlike med fanti obstajajo. Nekateri imajo več težav, nekateri manj. Te razlike bomo skušali v nadaljevanju popraviti. Enajsterice za začetek drugega dela sezone še nisem izoblikoval. Pred nami je dolg teden, dresi še niso razdeljeni, potem pa bo tako ali tako vsaka tekma zgodba zase. Cilj je predvsem, da so fantje zdravi in pripravljeni,'' je še povedal trener Maribora, ki Olimpije še ne omenja. To se bo seveda zagotovo spremenilo v naslednjih dneh, vročica pred gostovanjem na največjem slovenskem štadionu bo zagotovo naraščala iz ure v uro. Dober rezultat iz Ljubljane bi bil nedvomno velik plus za nadaljevanje sezone in bi lahko v marsičem začrtal smernice, po katerih bodo Marcos Tavares in soigralci hodili v naslednjih mesecih.

Ne spreglejte