Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
10. 5. 2013,
17.33

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Dejan Mezga Andrej Razdrh NK Maribor NK Maribor

Petek, 10. 5. 2013, 17.33

4 leta, 10 mesecev

Mariborčani prepričani: že v soboto bomo prvaki

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Utrip iz ljubljanskega tabora pred sobotnim derbijem smo že predstavili. Optimizem, sproščenost in odločnost. Podobno velja tudi za Mariborčane, ki imajo priložnost, da si zagotovijo naslov.

Trener Olimpije Andrej Razdrh nima niti najmanjših težav s sestavo ekipa, na žalost Mariborčanov z Darkom Milaničem ni tako. Branilca Aleš Mejač in Aleksander Rajčević nista nared, podobno velja tudi za napadalca Nusmirja Fajića, nekaj težav pa ima tudi mladi napadalec Robert Berić. ''Žal se je priključil poškodovanim. Njegov nastop je pod velikim vprašajem. Na tekmi proti Triglavu je začutil bolečine v mišici, trenutno je na magnetni resonanci. Zanj še ne vemo, ali bo nastopil. Ne glede na to, kakšno bo moštvo, pa je jasno. Želimo si zmagati in si zagotoviti naslov,'' pravi trener Maribora, ki tekmeca seveda pozna zelo dobro. Skrivnosti ni, posebnih priprav zavoljo zahtevnega ritma, ko se tekme zvrščajo ena za drugo, prav tako ne. ''Vajeni smo na pomembne tekme, ki motivirajo nas in okolico. Komaj čakamo na derbi. Zavedamo se, kaj nam ta tekma prinaša. Zavedamo se tudi tega, kako zelo močni smo,'' je še dejal trener, ki tudi letos napada dvojno krono na domačih tleh. Med tednom se je Maribor namreč prebil v finale pokalnega tekmovanja.

Čaka nas zanimiv, dober derbi

Podobno kot trener razmišljajo tudi nogometaši slovenskega prvaka. ''Vsi skupaj komaj čakamo, da pridemo na igrišče in boj za naslov prvaka končano predčasno. Na naše veselje in na veselje vseh naših zvestih navijačev,'' pravi eden izmed ključnih mož vijoličastih Dejan Mezga. ''Pričakujem dobro, zanimivo tekmo. Vsi smo zelo motivirani,'' je še dodal. O tekmecu hrvaški vezist ni želel govoriti. ''O Olimpiji ne razmišljamo. Osredotočamo se le na sebe in na našo igro. S trenerjem smo se dogovorili, kako bomo igrali. Smo v dobri formi. V zadnjem času smo pokazali, kaj zmoremo. Samozavesti nam ne manjka. Verjamemo, da bomo že v soboto naredili zadnji korak na poti do cilja,'' je še dejal 27-letni ljubljenec mariborskega občinstva, ki v Ljudskem vrtu igra še šest let in pol. Tudi vijoličasti so torej sproščeni, samozavestni in napovedujejo boj za zmago. ''Ni razloga, da ne bi videli odličnega derbija,'' sporočajo tako iz mariborskega kot tudi iz ljubljanskega tabora. Še en razlog, da si vsi pravi ljubitelji nogometa večni derbi in edini, ki kaj pomeni v slovenskem nogometu, tekmo dveh najboljših slovenskih moštev pridete ogledati tudi v živo.

Ne spreglejte