Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
22.23

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maccabi Haifa NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 22.23

4 leta, 9 mesecev

Mariborčani pomahali ligi prvakov v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčanom na povratnem srečanju tretjega kroga kvalifikacij elitne lige prvakov ni uspel veliki met, da bi preskočili izraelsko oviro. Maccabi ni dopustil presenečenja, napredoval tudi Andraž Kirm.

Dvoboj v Ljudskem vrtu pred 12 tisoč gledalci so, vsaj rezultatsko gledano, bolje začeli gostje. Slednje je namreč v 10. minuti v vodstvo popeljal Idan Vered, ki je najprej preigral Aleša Mejača, nato pa z mrtvega kota s strelom za bližnjo vratnico ukanil Jasmina Handanoviča, ki bi moral vsekakor bolje posredovati. Domačini so imeli lepo priložnost za izenačenje v 27. minuti, a je Robert Berič streljal mimo leve vratnice. Vijoličasti pa so vendar poskrbeli za izenačenje in razveselili vse svoje privržence, ko je po podaji iz prostega strela v tretjem poskusu v polno zadel kapetan Marcos Tavares.

Nekaj minut pozneje so imeli Mariborčani sijajno priložnost za vodstvo, a je pri strelu Beriča odlično posredoval gostujoči vratar, pred odhodom na odmor pa je priložnost zamudil še Dejan Mezga. V drugem delu igre gledalci niso videli zadetkov in srečanje se je končalo po notah gostov, ki so se prebili v četrti krog kvalifikacij, "vijolice" pa so ligi prvakov dostojno pomahale v slovo. Mariborčani bodo popravni izpit v play-offu lige Europa, v katerem bodo imeli še eno priložnost, da si zagotovijo evropsko jesen.

Ligo prvakov sta naskakovala še dva kluba, kjer si nogometni kruh služita slovenska legionarja, in sicer kar v medsebojnem srečanju. Poljski prvak Wisla Krakov, ki je na prvi tekmi v Bolgariji ugnal Litex Loveč z 2:1, se je zmage in posledično napredovanja veselil tudi na domači zelenici. Potem ko napadalec bolgarskega predstavnika Dejan Djermanovič vnovič ni stopil na igrišče, je Andraž Kirm tokrat igral celo tekmo.

V četrti krog lige prvakov so se med drugim uvrstili tudi zagrebški Dinamo, Benfica, Genk ...

Ne spreglejte