Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 5. 2011,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Domžale Stožice

Sreda, 25. 5. 2011, 13.43

8 let

Mariborčani po tretjo dvojno krono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav v zadnjem času niso v najboljši formi, so zdesetkani in igrajo na terenu najbolj gorečega nasprotnika, so Mariborčani prepričani, da bodo zvečer postali pokalni prvaki.

Konec tedna so Mariborčani osvojili naslov državnega prvaka, zdaj grejo po pokalno lovoriko. Če jim uspe, bodo prišli do dvojne krone, kar jim je doslej uspelo le dvakrat – v sezonah 1996/97 in 1998/99. Pot do cilja ne bo lahka. Nasproti bodo stali nogometaši Domžal, ki so z izjemnim finišem prvenstva celo zaostrili boj za naslov prvaka in so v zelo dobri formi. Za Maribor tega ne moremo trditi. V zadnjih petih tekmah, ki jih je odigral, je le enkrat zmagal. Še to v gosteh pri obubožanem Primorju. Če upoštevamo še dejstvo, da bodo vijoličasti drevi še zelo oslabljeni – iz takšnih in drugačnih razlogov bodo manjkali Aleš Mejač, Aleš Mertelj, Martin Milec, Marko Pridigar, Timotej Dodlek in Rajko Rep, vprašljiv pa je tudi nastop Dejana Mezge -, potem je morda favorit celo domžalska ekipa. Težave Maribora, ki je tudi branilec naslova, so predvsem v zvezni vrsti, zato ne čudi, da se je trener odločil moštvu priključiti tudi mladega Semirja Spahića, ki je v tej sezoni na dvojni registraciji igral za ptujsko Dravo v drugi ligi. In za konec. Mariborčani bodo igrali na štadionu največjega nasprotnika, Olimpije. V Stožicah bodo nevtralni gledalci zagotovo na strani Domžalčanov, kar je prav tako minus. A če se spomnimo, da so v tej sezoni pristaši vijoličastih domače preglasili celo na derbiju z Olimpijo, se ne gre bati, da Mariborčani kljub vsemu s tribun ne bi imeli premoči. Tudi zato, ker so se v klubu odločili, da imajo vsi navijači, ki bodo tokrat v Stožicah, prost vstop na nedeljski proslavi naslova v Ljudskem vrtu, ko bodo nasproti spet stali Domžalčani.

Dva dni v karanteni

Mariborčani so se na finale sicer pripravljali v karanteni, v kateri so bili od ponedeljka. Potrudili se bodo, da bi sezono 2010/11 zaključili z zmago in novo lovoriko. Potem bi lahko brez obotavljanja zaključili, da je za njimi sijajno leto. Uspešne igre v Evropi in dvojna krona v Sloveniji. Nekaj, o čemer v Ljudskem vrtu pred sezono bržčas niso upali sanjati. Zdaj so tik pred velikim uspehom in ko si tako blizu, si želiš še toliko bolj doseči cilj. ''Na poti do finala smo premagali kar nekaj kakovostnih ekip, zdaj je pred nami nova naloga. Premagati bomo morali drugo najbolj kakovostno ekipo v Sloveniji. Ni lahko, sezona gre h koncu, a verjamemo v svoje sposobnosti. Je pa jasno, da bomo morali na igrišču dati vse od sebe. Zmagala bo tista ekipa, ki bo naredila manj napak in bila na zelenici bolj borbena, bolj srčna,'' pravi trener Mariborčanov Darko Milanič. ''To, da smo si že zagotovili državni naslov, je velika razbremenitev. Če nam ne bi uspelo in bi o razpletu prvenstva odločal zadnji krog, bi bilo veliko bolj stresno. Zdaj pa smo imeli na voljo štiri dni, da smo se dobro pripravili na finale pokala. Imamo veliko težav, a ne iščemo alibijev. Ne bomo v popolni postavi, a smo še vedno dovolj kakovostni, da osvojimo naslov. Morali bomo pokazati, zakaj smo najboljši, in zmagati. Prepričan sem, da nam bo uspelo in se bomo po koncu tekme veselili nove lovorike,'' je še povedal trener, ki bo lovil peto lovoriko na klopi najbolj trofejnega kluba v času slovenske samostojnosti.

Doslej je bil dvakrat državni prvak (2009 in 2011) in enkrat pokalni prvak (2010), osvojil pa tudi superpokalni naslov (2009). ''Veseli me, da bomo imeli veliko podporo navijačev s tribun. Skozi celotno sezono smo imeli odlično podporo, potrebovali jo bomo tudi tokrat. Želimo si osvojiti novo lovoriko s pomočjo naših pristašev in jo potem skupaj proslaviti,'' si je zaželel nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Bo tudi tokrat tesno?

Maribor in Domžale se bosta tokrat pomerila že četrtič v tej sezoni. Doslej so bili uspešnejši vijoličasti (zmaga z 1:0 in remija z 1:1 in 2:2), a vselej je bilo tesno. Pričakovati gre, da bo tako tudi tokrat. Zagotovo se v mariborskem taboru ne bi pritoževali, da bi bila tekma spet dramatična, ob koncu pa bi se lovorike podobno kot v prejšnji sezoni, ko so do zmage s 3:2 prišli po podaljških, veselili oni.

Ne spreglejte