Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
3. 8. 2014,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Damjan Bohar Mitja Viler Dare Vršič Maccabi Tel Aviv

Nedelja, 3. 8. 2014, 20.49

8 let

Mariborčani na Ciper odleteli po milijon evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V torek nogometaše Maribora čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Maccabiju iz Tel Aviva, igrali bodo v Larnaki na Cipru, kamor so odpotovali že v nedeljo.

Na prvi tekmi pred domačimi navijači so slovenski prvaki Izraelce z golom Damjana Boharja v izdihljajih tekme zmagali z 1:0, povratne pa ne bodo igrali v Izraelu, zaradi tamkajšnjih nestabilnih političnih razmer bodo gostovali na Cipru, kar je za nogometaše Maribora prav gotovo prednost.

Če bodo ohranili prednost s prve tekme, se bodo varovanci Anteja Šimundže še četrtič zapored uvrstili v skupinski del lige Europa, v play-offu za ligo prvakov pa imeli možnost, da prvič po 15 letih in drugič v zgodovini slovenskega nogometa elitno evropsko klubsko tekmovanje spet pripeljejo v Maribor. Če jim bo uspelo, naj bi bili bogato nagrajeni. Nogometaši naj bi si v tem primeru med seboj razdelili kar milijon evrov.

To so zgodbe za medije

"Pustimo te zgodbe, to je bolj za medije. Ljudje bi v tej krizi radi govorili o čem drugem, mi pa govorimo o denarju. Seveda to na ljudi ne vpliva najbolje. Mi igramo predvsem nogomet za Maribor, vsi bi radi igrali v Evropi, preostalo zgolj pride zraven," se je pred odhodom na Ciper, kamor so Mariborčani že pripotovali, ob omembi morebitne denarne nagrade kar malce razjezil izkušeni branilec Maribora Mitja Viler.

"Ko igraš za Maribor, je vsaka tekma odločilna, najpomembnejša v tem trenutku. To za nas ni nič novega. Pripravljeni smo," je Koprčan v vrstah štajerskega nogometnega ponosa veliko raje govoril o torkovi tekmi, ki je vse bližje. "Smo že v filmu tekme. Vemo, kakšni pogoji nas čakajo na Cipru. Sonce bo pripekalo, na pot smo se odpravili že prej, da se bomo lažje prilagodili razmeram. V takšni vročini smo že igrali, to za nas ne bo novost," je še povedal o tekmi, ki se bo začela ob 20. uri.

Tribune štadiona Antonisa Papadopoulusa, ta sicer sprejme nekaj več kot devet tisoč gledalcev, bodo najverjetneje samevale, kar bo prednost za Mariborčane. "Tisti, ki bodo tekmo gledali pred televizijskimi zasloni, bodo verjetno slišali vsa navodila trenerjev. Toda to je druga plat nogometa. Lahko je dež, vročina, sneg, polne ali prazne tribune. Vse se na koncu odloča na igrišču. Glede na vložek in pomen tekme ne sme pasti motivacija in tudi ne bo. Drugi vplivi nas ne bodo motili," je še povedal 27-letni nogometaš.

Pričakuje povsem drugačno podobo tekmeca

Pred odhodom je pred novinarje stopil tudi Dare Vršič. "Že takoj po prvi tekmi z Maccabijem in dan po tekmi je bilo razpoloženje odlično, takšno je tudi ostalo. Videli smo, da lahko igramo proti tako kakovostni ekipi, kot je Maccabi. Iz tekme v tekmo smo boljši, napredujemo tako kot posamezniki, pa tudi kot ekipa. Zato z optimizmom pričakujemo povratno tekmo," pravi nogometaš, ki je v odlični formi.

"Pričakujem povsem drugačno podobo tekmeca, kot je bila tista na prvi tekmi. Nogometaši Maccabija so bili pred tekmo v Mariboru popolni favoriti, mi pa smo imeli vlogo ekipe, ki je želela presenetiti. Tudi tokrat bo tako, mi pa bomo seveda spet skušali odigrati tako, kot smo na prvi tekmi, in si zagotoviti napredovanje. Verjamem, da smo tega sposobni," je povedal nekdanji nogometaš Olimpije, ki je v tej sezoni v Evropi enkrat že zadel. Bo na Cipru v polno meril še drugič? Če bi, bi bil Maribor prav gotovo še korak bližje uresničitvi velikega cilja.

Opravili bodo še tri treninge

Nogometaši Maribora – ta konec tedna so bili prosti, saj je bil predvideni prvenstveni derbi proti Olimpiji prestavljen, kar je prav gotovo še en plus – so bili v soboto v karanteni in so povsem osredotočeni na torkovo tekmo. Do prvega sodnikovega žvižga bodo opravili še tri treninge. Na Ciper je trener popeljal 21 nogometašev.

Ne spreglejte