Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2008,
14.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 30. 10. 2008, 14.54

8 let, 5 mesecev

Mariborčani darujejo s srcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora, sicer vodilne ekipe PrveLige Telekom Slovenije, so s prvimi prispevki začeli podpirati akcijo "Darujmo s srcem".

Odmevno potezo so nogometaši Maribora naredili že pred začetnim sodniškim žvižgom. Ne glede na rezultat tekme s Celjani so poskrbeli, da bodo v domove občank in občanov mesta ob Dravi, ki živijo v težjih razmerah, vsaj za hip posijali žarki upanja v boljši jutri. Po dogovoru v slačilnici so se zbrali in po končanem treningu družno napolnili skrinjico s svojimi prispevki. Preden so se fantje oprhali, sta že prišla v lokal Tribuna bar trener Darko Milanič in njegov najtesnejši sodelavec Ante Šimundža ter prispevala prvi donaciji. Kmalu so se za njima zvrstili prav vsi člani vijoličaste slačilnice in pokazali plemenito plat športnikov.

Mestna občina Maribor torej tudi letos nadaljuje humanitarno akcijo "Darujmo s srcem". S to plemenito potezo se skušajo pričarati praznični občutki čim večjemu številu občank in občanov v drugem največjem slovenskem mestu. Lani se je s pomočjo donatorjev olepšalo praznične dni več kot 400 družinam. Letošnja akcija se je začela na pobudo navijaške skupine Viole in bo imela tudi nogometni pridih. Po lepem uvodu v režiji nogometašev bodo na treh preostalih tekmah v Ljudskem vrtu do konca sezone pri vhodih na štadion nameščene steklene, označene skrinjice, v katerih se bo zbiral denar. Višina zneska ni omejena, pomembno je predvsem sočutje. Štel bo vsak evro, vmes pa lahko posamezniki ali skupine pomagajo someščanom tudi z donacijami v Tribuna baru, kjer bodo postavljene skrinjice, ko ne bo tekem. Socialno ogrožene posameznike in družine, ki bodo dobili zbrana sredstva, bo izbrala posebna komisija, na osnovi podatkov Centra za socialno delo. Predstavniki Viol bodo ves izkupiček izročili ob decembrski svečanosti v SNG Maribor, prirejeni ob koncu akcije "Darujmo s srcem".

Ne spreglejte