Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
28. 5. 2011,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Domžale

Sobota, 28. 5. 2011, 17.45

8 let

Mariborčani bi nov praznik nogometa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo bo v Mariboru veselo. V Ljudskem vrtu bodo na tekmi proti Domžalam proslavili deveti naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

V zadnjem krogu v nedeljo ob 17. uri tekma v Mariboru ne bo odločala o ničemer več. Maribor je že prvak, Domžale so si že zagotovile drugo mesto. Boljše proslave naslova si Mariborčani kljub vsemu ne bi mogli zaželeti. Igrali bodo pred svojimi navijači in proti nedvomno drugi najboljši slovenski ekipi v tej sezoni. Hkrati bo nedeljski derbi priložnost, da se v vijoličastem taboru Domžalčanom maščujejo za poraz v finalu pokala, ki so ga sredi tedna doživeli v Stožicah. V sredo so bili gledalci priče velikemu spektaklu, ki je vrnil vero v slovenski nogomet. Glede na to, da tekma ne odloča o ničemer, navijači upravičeno pričakujejo, da bo nedeljska tekma podobna. Od obeh ekip pričakujemo napadalno igro. Kdo bo zmagal, ni pomembno. Kdo bo igral, prav tako ne. Jasno je, da gre v domači enajsterici pričakovati tudi kakšnega nogometaša, ki doslej ni dobival veliko priložnosti. To pred tekmo priznava tudi trener vijoličastih.

''Že od prve minute bo priložnost dobil tudi kakšen izmed nogometašev, ki doslej niso veliko igrali. Predvsem gre tu za nekatere mlade igralce, ki bodo imeli priložnost izkusiti čar zanimive nogometne tekme pred velikim številom navijačev,'' pravi Darko Milanič in nadaljuje: ''Čeprav smo izgubili finale pokala, je tudi ta tekma pokazala, da smo na pravi poti. Domžalčani so bili tokrat pač boljši, a bolj kot to je pomembno, da smo obširnemu slovenskemu občinstvu oboji dokazali, da tudi v Sloveniji znamo igrati dober nogomet. To je bil pravi praznik nogometa. Podobno pričakujem tudi tokrat. Na zadnji tekmi sezone želimo odigrati čim lepše in čim bolj atraktivno. Seveda pa želimo tudi zmagati. Najlepše bi bilo, če bi odigrali dobro, zanimivo tekmo in na koncu zmagali. S tem bi se navijačem na najlepši možen način zahvalili za podporo, ki smo jo čutili skozi celotno sezono. Skupaj bomo proslavili nov naslov prvaka.''

Pri Mariboru se v konkurenco za moštvo vračata Rajko Rep in Timotej Dodlek, ki v finalu pokala nista imela pravice nastopa, medtem ko so še naprej poškodovani Marko Pridigar, Aleš Mejač, Aleš Mertelj, Joao Gabriel Da Silva in Martin Milec. Ne glede na končni rezultat tekme je jasno, da je za Mariborčani sijajna sezona, v kateri so prišli do novega naslova državnega prvaka in finala pokala na slovenskih tleh, v Evropi pa se izkazali in opozorili nase. Izpadli so v play-offu za evropsko ligo, v katerem so povzročili kar nekaj preglavic italijanskemu prvoligašu Palermu. Z nekaj več sreče bi se lahko prebili tudi v glavni del priznanega evropskega tekmovanja. In prav uspeh v Evropi je tisto, na kar navijači verjetno računajo v prihodnji sezoni. Če le ne bo prevelike razprodaje v poletnih mesecih, se jim želje morda tudi uresničijo. Mariborski klub z uspehi v Evropi že ima izkušnje. Zakaj ne bi kaj podobnega, kot se je v Ljudskem vrtu dogajalo pred več kot desetletjem, ne bi doživeli znova?

Ne spreglejte