Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
7. 12. 2013,
8.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Maribor Olimpija Gorica

Sobota, 7. 12. 2013, 8.32

5 let, 2 meseca

Maribor želi prezimiti na vrhu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bodo na sporedu tri tekme slovenskega nogometnega prvenstva. Maribor se bo poskušal z zmago na zahtevnem gostovanju v Velenju vrniti na vrh prvenstvene lestvice.

Krka v zadnjih dveh krogih ni zmagala. Zaostanek za odrešilnim osmim mestom je vse večji, zato bodo Novomeščani prav gotovo naredili vse, da pridejo do vsaj točke v zadnji tekmi pred odhodom na zimski premor. V nasprotnem primeru bodo počitnice še toliko bolj zagrenjene. Na drugi strani v goste prihaja Gorica, ki v zadnjem času igra odlično in bi lahko morda celo skočila na sam vrh – če Maribor ne bi zmagal. ''Moramo pokazati tak pristop in moštveni duh, kot smo ga na zadnjih dveh tekmah. Ne bo nam lahko,'' sporoča trener Novogoričanov, Italijan Luigi Apolloni, ki veliko upov polaga predvsem na rojaka, napadalca Massima Coda, ki je v tej sezoni zabil že deset prvenstvenih golov in se je dvakrat med strelce vpisal tudi pri zadnji visoki zmagi nad Triglavom v Kranju. Težava za goste je, da ne bodo mogli računati na ideologa igre Gianvita Misuraco, ki je kaznovan. Tudi Novomeščani bodo oslabljeni. Prepoved nastopa ima napadalec Adnan Bešić.

Kar šest tekem na klopi Domžal njihov novopečeni trener Luka Elsner ne pozna zmage. Če bo brez treh točk ostal tudi tokrat, bomo njegov uvod na klopi dvakratnega slovenskega prvaka ocenili kot zelo slab. Zmaga je nuja. Če Domžalčani ne bodo prišli do zmage pred domačimi navijači proti skromnemu Triglavu, ki je na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, za nameček pa ima ogromno težav znotraj kluba – stavka, odpovedi nekaterim nogometašem, finančna stiska –, potem je najbolje, da se zamislijo nad sabo. V času dolgega zimskega premora bodo imeli za razmišljanje veliko časa. Seveda Domžalčani upajo, da bodo le prekinili niz brez zmage in prišli do polnega izkupička. ''Krvavo potrebujemo tri točke. V poštev pride samo zmaga,'' ambicij ne skriva trener Domžalčanov, ki so trenutno na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Kranjčani, ki ne bodo mogli računati na kaznovanega Mustafo Nukića, imajo prav tako svoje načrte. ''Prihajamo po tri točke. Prezimiti želimo na devetem mestu,'' pravi trener Triglava Siniša Brkić, ki zmage ne pozna že tri tekme.

Rudar je na krilih odličnega Mateja Eterovića v zadnjem krogu v gosteh odpravil Olimpijo. Zdaj bo poskušal premagati še drugega velikana slovenskega nogometa, Maribor. Ta v Velenje prihaja po treh tekmah brez zmage – remi v Evropi, poraz v prvenstvu in med tednom remi v pokalu –, a z jasno ambicijo, da osvoji vse tri točke, se vrne na prvo mesto in prezimi tam, kjer je v zadnjih letih – na vrhu. ''Rudar je dobra ekipa, ki ima odlične posameznike z veliko izkušnjami. Velenjčani so zasluženo na visokem mestu. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna naloga. Kljub temu prihajamo po zmago. Jesenski del prvenstva želimo zaključiti na prvem mestu,'' jasno sporoča trener Maribora Ante Šimundža, ki ga po zadnji prvenstveni tekmi v letošnji leti čaka še ena, zelo pomembna tekma. V četrtek bo v Ljudskem vrtu v zadnjem krogu skupinskega dela lige Europa gostil Wigan. Poskušal bo premagati Angleže, upal na ugoden razplet na drugi tekmi v skupini D in velik podvig. Preboj v drugi del evropskega tekmovanja, kar bi bil nov mejnik za slovenski klubski nogomet.

Ne spreglejte