Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
10.20

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 10.20

8 let, 2 meseca

Maribor z zmago na vrh lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali HiT Gorico z 2:1.

Potem ko je v uvodnem krogu "padla" Drava, so tokrat premoč "vijolicam" morali priznati štirikratni prvaki iz Nove Gorice. Ti so sicer povedli, bili še nekajkrat nevarni, na koncu pa so se varovanci Marijana Pušnika vendarle zasluženo veselili zmage. Lepo število navijačev v Ljudskem vrtu je v začetnih 20 minutah gledalo pravzaprav igro le ene ekipe. Mariborčani so prevladovali v vseh elementih, toda zaključni streli, kolikor jih je sploh bilo nevarnejših, so bili vsi po vrsti jalovi. Tako je v tretji minuti Popovič streljal visoko čez gol, le minuto pozneje je njegovemu zgledu sledil še Mihelič. Vse do 28. minute kljub terenski premoči "vijoličastih" - a brezidejni igri - domači privrženci niso videli prav nobene priložnosti. Nato je nase opozoril najnevarnejši mariborski igralec Makriev, ki pa je žogo spet poslal čez gol, tako kot minuto za tem še Tomažič-Šeruga.

Strel Demirovića z 20 metrov, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil cilj, je napovedal drugačno sliko Gorice v nadaljevanju. To je potrdil nekdanji slovenski reprezentant Osterc, ki je po napaki mariborske obrambe zadel za 1:0. Kaj lahko bi še pred zadnjim sodnikovim žvižgom gosti podvojili prednost, a je Velikonja v 45. minuti meril mimo leve vratnice mariborskih vrat.

Še bolj razburljive so bile uvodne minute drugega polčasa. Najprej je od daleč sposobnosti mariborskega vratarja preizkusil Cvijanovič, v 53. minuti pa je novi mariborski kapetan Mihelič odlično izvedel prosti strel z več kot 25 metrov in zadel levi spodnji kot Simčičevih vrat. Ta zadetek je dal krila obema ekipama, ki sta ritem igre povečali in se ob bučni spodbudi navijačev znašli v kar nekaj ugodnih položajih. Najbolj nevarno je bilo v 65. minuti, ko je Cvijanovič z desne strani lepo podal v kazenski prostor Maribora, kjer je Demirović z glavo dobro meril, a je Pridigar mojstrsko posredoval, tako kot ob poskusu Nebojše Kovačeviča minuto pozneje in Djukiča v 75. minuti.

Gostitelji pa so že v 69. minuti prišli v vodstvo. Sodnik Tošeski je namreč pokazal na belo točko, potem ko je Tomažič-Šeruga v kazenskem prostoru Gorice v roko zadel Dediča, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Makriev in tako poskrbel za nove tri točke, ki so Štajerce zadržale na vrhu prvenstvene lestvice. V 86. minuti je imel Zajc priložnost za piko na i, a je le za las zgrešil goriška vrata.

Ne spreglejte