Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
22.23

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maccabi Haifa NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 22.23

4 leta, 9 mesecev

Maribor z golom zaostanka iz Haife

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometni prvaki iz Maribora so na prvi tekmi tretjega predkroga lige prvakov izgubili v Izraelu pri Maccabiju z 1:2. Zagrebški Dinamo je bil uspešen na Finskem, Wisla Krakow s prednostjo.

Nogometaši Maribora na prvem dejanju tretjega kroga lige prvakov pri Maccabiju iz Haife niso bili uspešni, saj se v štajersko prestolnico vračajo s porazom, a s pomembnim golom v gosteh. Milaničevi varovanci so hladen tuš doživeli že na začetku tekme, ko je prekršek nad Dvališvilijem storil Arghus, domačine pa je iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal prav Vladimir Dvališvili, ki je imel nekaj minut pozneje lepo priložnost za povišanje izida. Kljub slabemu začetku se "vijolice" niso predale in so pritiskale na nasprotna vrata, za izenačenje pa je v 26. minuti po podaji Dejana Mezge, akcijo je namreč začel Agim Ibraimi, s strelom po tleh v levi kot poskrbel Marcos Tavares.

Odločilen zadetek na srečanju je padel v 70. minuti, ko je Izraelcem zmago priigral rezervist Bamidele Yampolsky. Kljub tesnemu porazu pa imajo slovenski državni prvaki pred povratnim srečanjem 3. avgusta v Ljudskem vrtu še vse možnosti za napredovanje.

V tretjem predkrogu sta se merila še dva kluba, kjer si nogometni kruh služita slovenska legionarja. Andraž Kirm, ki je uvodni evropski preizkušnji izpustil zaradi zdravstvenih težav, tokrat pa je v igro vstopil v 66. minuti, je z Wislo iz Krakova uspešno gostoval v Bolgariji pri Litexu, kjer se dokazuje mladi napadalec Dejan Djermanovič. Beograjski Partizan se iz Genka vrača sklonjenih glav.

Zanimivo je bilo tudi v Kijevu, kjer sta se pomerila ''soseda'' Dinamo in Rubin Kazan, slednji pa se je veselil polnega izkupička. Slovita Benfica je ugnala turški Trabzonspor, hrvaški Dinamo pa je v gosteh uspešno preskočil finsko oviro, imenovano Helsinki.

Ne spreglejte