Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
10. 12. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Milivoje Novakovič Aleks Pihler naj gol

Sobota, 10. 12. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Nepotrebna polemika

Maribor pojasnil, zakaj ni ugodil Katancu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Aleks Pihler | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca se bo januarja odpravila v Abu Dabi, kjer bo odigrala prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Selektor Srečko Katanec je vpoklical zgolj igralce klubov Prve lige Telekom Slovenije, med njimi pa ni igralcev NK Maribor, saj klub ni potrdil njihove udeležbe. Vijolice so pojasnile, da bi bilo drugače, če bi reprezentančno vabilo prejeli prej.   

Mariborčani kot 13-kratni slovenski prvaki in trenutno vodilni v Prvi ligi Telekom Slovenije imajo v reprezentančnih vrstah številne predstavnike. Na zadnjih reprezentančnih akcijah, v katerih se je Katančeva četa izkazala v kvalifikacijah za SP 2018 ter na prijateljski tekmi na Poljskem, sta sodelovala tudi Milivoje Novaković in Aleks Pihler.

Katanec bo preizkusil le "domače" kandidate

Slovenska "B" nogometna reprezentanca se bo prihodnji mesec odpravila v ZAE. | Foto: Vid Ponikvar Slovenska "B" nogometna reprezentanca se bo prihodnji mesec odpravila v ZAE. Foto: Vid Ponikvar Ker želi Srečko Katanec januarja na prijateljskih tekmah v ZAE preizkusiti na delu le kandidate iz Prve lige Telekom Slovenije, bi najverjetneje lahko nastopili še nekateri drugi nogometaši Maribora (v zadnjem obdobju je v izjemni strelski formi Luka Zahović), a tega slovenska javnost ne bo dočakala, saj Maribor kot edini klub ni potrdil udeležbe igralcev.

Mariborski klub je, da bi se izognili domnevam, da sodelovanje med vodilnim prvoligašem in krovno zvezo ni najbolje, v dolgem javnem odgovoru pojasnil, zakaj se njegovi nogometaši 2. januarja ne bodo pridružili zboru reprezentance na Brdu pri Kranju.

Nepotrebna polemika

Darko Milanič se bo z Mariborom v zimskem pripravljalnem obdobju pomeril tudi z Zenitom in Ludogorcem. | Foto: Matjaž Vertuš Darko Milanič se bo z Mariborom v zimskem pripravljalnem obdobju pomeril tudi z Zenitom in Ludogorcem. Foto: Matjaž Vertuš NK Maribor je v dogovorjenem roku odgovoril na dopis Nogometne zveze Slovenije s temeljito obrazložitvijo. Vsekakor smo želeli ugoditi želji, saj nam je akcija, v kateri bi bila reprezentanca sestavljena iz igralcev slovenske lige, zelo všeč, zato smo se problematiki posvetili poglobljeno in iz več zornih kotov. Med NZS in našim klubom nikdar ni bilo težav glede udeležbe igralcev na reprezentančnih akcijah. Tudi v tem primeru ni razloga za negativnost ali morebitne polemike.

Glede na to, da se v klubu trudimo organizirati vse zadeve na najvišji ravni, so naše priprave in vse prihodnje aktivnosti že vnaprej določene. Prav tako je odmerjen premor za igralce po dolgi sezoni. NZS nam je vabilo na turnejo, ki sovpada z začetkom naših klubskih priprav, poslala, žal, prepozno. Igralci so že dobili načrt priprav, od oktobra so seznanjeni, kdaj imajo naslednje po končanih obveznostih po zadnji tekmi. Razdelano je, kdaj je čas odhoda na priprave, s katerim prevozom gredo, prav tako vse o terminih tekem, ko bodo nasprotniki v pripravljalnem obdobju Zenit, Ludogorec, Krasnodar, Arsenal Tula in Budućnost med bivanjem v Turčiji. Nafta in ZTE pa v začetnem ter Rudar ob zaključnem delu priprav na domačih tleh.

Obdobje, ki sledi, pomeni edino možnost za večji premor igralcev in klubskim obveznostim so prilagodili tudi termine svojih počitnic z družinami. Igralci do začetka januarja ne bodo trenirali in ne bodo fizično pripravljeni za igranje tekem, kar pomeni tudi nevarnost poškodb v času priprav za nadaljevanje sezone, tako da z zdravstvenega vidika nismo bili za nastop v tem času. Izključno ti razlogi so privedli do odločitve, da se naši člani ne udeležijo te akcije slovenske reprezentance. 

NK Maribor

Ne spreglejte